Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el! #Budapest Pride Turné
2015. július 7., kedd
Könyvmolyképző, 2014
296 oldal
2699,- Ft
Besorolás: LMBTQ, ifjúsági, gyilkosság


Hiszel magadban?
Petra a pénztelen, vidéki lány elit gimnáziumba kerül, ahol mindenki gazdag és menő, így aztán hazudik, hogy ne lógjon ki, hiába figyelmezteti Dávid.
Petrát a lányok befogadják, barátokat szerez, egy fiú is tetszik neki, de kiderül az igazság. És ettől kezdve pokollá válik az élete.
Túl lehet-e élni a bosszút, az iskolai megalázásokat?
Dávidnak is van egy kínos titka, a lányok nem izgatják, de a szívét nagyon is megdobogtatja Áron, a jóképű padtársa, aki pontosan tudja ezt, és gonoszkodva ki is használja.
A két barát szerelemmel, árulással és szenvedéllyel teli útja döbbenetes eseménybe torkoll.
Van egy pont, amikor már nincs tovább.
Van egy pont, ahol a szerelem már fáj.
A regény a 2013. évi Aranymosás Public Star könyve.

„Az Aranymosáson szerettem bele a történetbe, a blogján kersztül meg a szerzőbe. Amint megjelenik, az elsők közt leszek, akik megveszik, elolvassák és öt csillagra értékelik.”
– Keresztes Amina –

„Ez a történet nem lesz leányálom, a tragikus, de létező valóságról szól. Példátlan és érdekfeszítő!”
– Bata Viktória –

2015. július 3-án, pénteken veszi kezdetét az idei Budapest Pride Fesztivál, melynek mottója: „Budapest Pride: 20 esztendőnk hatalom!”. A fesztivál leglátványosabb eseményére a Budapest Pride Felvonulásra 2015. július 11-én, szombaton délután kerül sor.

A Blogturné Klub egy nyílt LMBTQ blogturnéval szeretné kifejezni támogatását az idén 20 éves Budapest Pride tiszteletére. Ezen a turnén olyan könyvek vesznek részt, amelyek fő- illetve mellékszereplője leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer.

A turnéban résztvevő blogok részvételükkel támogatják, hogy olyan társadalomban éljünk, amely véget vet a kirekesztésnek és egyenlően elfogadó minden polgárával szemben. A turné időpontja: 2015. július 3-12.
Hogy mi a legborzalmasabb? Az, hogy ebben a szar világban, millióan utálják, ítélik el és bántják egymást az emberek. Legyen szó arról, hogy valaki meleg, leszbikus, szakállas nő, vagy akármi. Nem ez a lényeg. Hanem az, hogy az emberek képtelen emberként gondolni ezekre az emberekre
Itt az ideje, hogy megtudjátok rólam, hogy én nagyon elítélem ezt. Annyira szeretném most végig káromkodni ezt a bejegyzést, pedig szóban szinte soha nem, írásban is csak ha nagyon muszáj akkor káromkodom. Rohadjon meg mindenki, aki nem képes elviselni egy "más" ember társaságát. Egyszerűen nem lehet rendesen megindokolni, hogy miért utálja őket valaki. Mindig azt a választ kapom, hogy mert... mert. Hát rohadj meg a merteddel együtt! Ezt személyes tapasztalatból mondom, a családomban van valaki, aki rühelli a melegeket, és nem képes megindokolni. Ez így nagyon nincs rendben. És félre értés ne essék, én nem azt mondom, hogy egyszerűen gusztustalan "ruhában" vonuljanak végig az utcán, mert azért határok vannak. Láttam egy-két olyan pride-os videót, felvonulásokról, hogy felfordult a gyomrom. Ezeket mellőzzük, lehet kulturáltan is átadni valamit. 
A facebook egy olyan alkalmazást hozott létre, aminek segítségével bárkinek lehet szivárványos a profilképe. És ez olyan dolgokat váltott ki egyes emberekből, hogy néha pislogni is elfelejtettem. Szégyenlem magam a magyarok nevében. Néztem a nagyobb magyarországi oldalak képei alá írt kommenteket, és nem jutok szóhoz. Valami elképesztően gáz a mai világ. Amikor olyanok olvastam, hogy mi lesz majd, ha a te gyereked lesz meleg... Jó, tudjátok mit, itt megállok, és nem megyek bele a dologba, mert ez egy rettentően hosszú bejegyzés lesz. Szégyelljék magukat az ilyen emberek!"Elég volt már a szenvedésből, a fájdalomból. Ez egy gonosz, borzasztó világ, ahol én már nem akarok tovább élni. Holnaptól kezdve egy szenvedő lélekkel lesz kevesebb ezen a földön. Odaát találkozunk, srácok..."

Ez a könyv számomra egy nagyon rossz mese volt. Nagyon ellett túlozva. Ne értsetek félre, borzalmasan élveztem, csak hát nem túl happy a könyv. Amanda Todd történetéről rengeteget olvastam. akkor még nem tudtam, de nagyon érdekel a pszichológia ezen ága. Igazából, felfoghatatlan, hogy milyen dolgokra képesek az emberek. Kifejezhetetlen. Rengeteg embernek felvilágosodást, reményt, és kitartást adhat ez a könyv, viszont van a másik éretlen oldal, akiknek soha nem fogod tudni megmagyarázni, hogy ezt miért nem kéne. Hogy miért volt számomra túl sok? Mert én az eggyel idősebb korosztály vagyok, és soha nem találkoztam még csak ehhez hasonlóval sem. De nem is kell, hogy ekkora legyen a gond, kicsi sem jött velem szembe. Ha lett volna ilyen, tuti szárnyaim alá veszem, mert utálom, ha valakinek nincs igaza, de azért csak mondja, osztja az észt, és be nem áll a szája. No, nekem nagyon szám van, kellő bátorságom és határozottságom kimondani, hogy mit gondolok. Anyu szokta mondani, hogy a nagy szám egyszer még komolyabb bajba fog keverni. Itt meg kell jegyeznem, hogy imádom a küzdősportokat, szóval csak óvatosan! Viccet félre téve, ha ilyesmi megaláztatás történt volna, én tuti kiállok az illető mellett. És tudom, erre lehet azt mondani, hogy ilyenkor mindenkinek nagy a szája, de az adott helyzetben nem tenné meg... Úgy érzem, én megtenném. 
Soknak éreztem, ahhoz képest, hogy 14-15 éves gyerekekről volt benne szó. Ha nem lett volna életkor megadva, azt mondom, hogy minimum végzősökről beszélünk, de inkább az egyetem. Ez zavart. Nehezen éltem magam bele, nem tudtam senkivel azonosulni. Ezért nem tudom azt mondani, hogy én ajánlanám az ifjúsági korosztálynak. Aki egy kicsit éretlenebb, nem ettől lép majd egy új szintre. 
A karakterekhez annyit tudnék hozzáfűzni, hogy ha valaha, bárki, hasonlót csinálna velem, vagy akárkivel, mint Bálint, az lenne a minimum, hogy kiherélném, majd a tökénél fogva felszúrnám a falra. És akkor nagyon finom és nőies voltam. Petra is hibás volt a dologban, ez bátran merem állítani, de az ő húzása, nemcsak hogy eltörpül, de nem is látszik Bálinté mellett. Azt mondanám, hogy egy tipikusan serdülőkori - óriási - hibába esett. 
Amit hiányoltam, az a szülők véleménye, például arról, hogy Dávid meleg. Vagy Bálint anyja véleménye is érdekelt volna. Áron szülei mit szólhattak vajon a dolgokhoz? Ez egy fontos szál lett volna, és nekem nagyon hiányzott a könyvből. 


"Meg egyáltalán, miért ér hozzám? Ez is egy személyi tréfa?"

Szívatás. Cikizés. Bunkóskodás. Mind annak a jelei, hogy tetszel az illetőnek. Igaz ez főként azokra, akik valami miatt félnek kimutatni, hogy mit éreznek, vagy épp, hogy milyenek valójában. A könyv tökéletesen bemutatta ezt a dolgot. 


"Ha ez kiderül, elevenen felfalnak."

Ez a probléma, amiről beszéltem. Mások véleménye. Mióta kell a másik dolgával törődni? Miért nem lehet békén hagyni? Ez miatt éljen félelemben, szorongásban, és örökös önmarcangolásban?


"Attól én többet érdemlek. Életet érdemlek."

És pont. Ennek így kéne lennie. Minden szarság nélkül.


"Ó, jó halál, gyere el értem."

Mit érezhetnek azok az emberek, akik miatt sokan öngyilkosságra kényszerülnek? Mit? Érdekli egyáltalán őket? Van bűntudatuk, vagy nyugodtan alszanak éjszaka? Milyen érzés, ha valaki miattad hal meg? 


"Az élet csodaszép..."

Egy brutál könyv az igazságról. Velejéig őszinte és szókimondó. Szörnyű a valóság, de szembe kell vele néznünk. Szól a másságról, az elfogadásról, a megaláztatásról, a túlélésről, a feladásról, és az új esélyekről.
Borító: Közel áll a szívemhez, mert napokat - igen, komolyan napokat - töltöttem azzal, hogy kiderítsem, ki a két modell a borítón. A srácot meg is találtam, én lennék az a titkos magánnyomozó, akiről Tibi írt, viszont a lányt azóta sem, annyira titkosítva van. De nem adom fel, ha találtam valamit, azonnal szólok! ;)

Kedvenc karakter: Azért nem mondok senkit, mert túlságosan külső szemlélőként olvastam a történetet.

Mélypont: Egyértelműen a könyv vége, de az egész könyv egy mélypont.

Kedvenc jelenet: -

Összességében: Nagyon pszichológiailag néztem ezt a könyvet, rengeteget olvastam a témával kapcsolatban, bár azzal a szakággal, ami engem a legjobban érdekel, nem fedik egymást, csak minimális mértékben. Akit nem zavarnak a melegek, vagy épp az öngyilkos jelenetek, azoknak bátran ajánlom ezt a könyvet. Minden érettebb, és egy kicsit más könyvet olvasni vágyónak azt mondom, hogy hajrá!

Értékelés: Ez legyen kötelező olvasmány (persze, csak egy bizonyos korosztály felett), ne pedig a régi, unalmas, értelmezhetetlen könyvek. Megváltás lenne majdnem mindenki számára, és a diákok sem rettegnének az olvasásától... Úgy érzem, nem tudok csillagozni, de szerintem érezhető, hogy tetszett a könyv, ajánlom mindenkinek, és elárulom, hogy egyhuzamban kiolvastam. :) Nyereményjáték

Természetesen a megszokott játék sem maradhat el! :) Három nyeremény könyv vár a szerencsés nyertesre: 1 példány Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el, 1 példány Ryan Loveless: Ethan és Carter, és 1 példány Becca Prior: A tanítvány.

Alább elolvashatod minden blogger kedvenc LMBT hírességét, közéleti személyiségét, a Te feladatod pedig, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely blogon kiről olvashattál.

Figyelem: 72 óra áll rendelkezésre a nyertesnek az értesítő e-mailre válaszolni. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Kizárólag magyarországi címre postázunk! Sok szerencsét!

Matt Bomer

Hogy miért? Nézzetek rá! Ennyi magyarázat elég is lenne, de ez olyan felszínes. Imádom - és közben utálom -, hogy Matt teljesen elvonul a nyilvánosság elől, nem található meg szinte semelyik közösségi oldalon. A nagy svindli című sorozatból, a Lopott idő, és a Magic Mike filmből lehet ismerni. Remek családi életet él párjával, Simon Hallsszal, akivel ráadásul 2011-ben össze is házasodtak, és közösen nevelnek három fiúgyermeket. 2012 februárjában nyilatkozta le a CNN, mire Matt azt mondta, hogy soha nem gondolta volna, hogy ennyire érdekli az embereket, hogy meleg. 

További állomások


07.03. - Media-Addict.hu - Edouard Louis: Leszámolás Eddyvel
07.03. - Thinking About You - Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el
07.03. - Egy könyvfüggő vallomásai - David Levithan - John Green: Will & Will

07.04. - Könyvspirációk - David Levithan: Nap nap után
07.04. - Reelka's View - Lakatos Levente: Szigor
07.04. - Vivi könyves blogja - Ryan Loveless - Ethan és Carter

07.05. – Könyvlelő – James Dawson – This book is gay
07.05. – Mentavirág olvas – Alice Walker – Kedves Jóisten
07.05. – Readinger – Becca Prior – A tanítvány

07.06. – Kelly & Lupi olvas – Gilbert Adair: Álmodozók
07.06. – Readinger – Ryan Loveless – Ethan és Carter
07.06. – Egy könyvfüggő vallomásai : Sara Shepard – Flawless

07.07. – Kiruu zakkant kuckója – Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!
07.07. – Letehetetlen Blog – Michael Cunningham: Az órák
07.07. – Vivi könyves blogja – Becca Prior – A tanítvány

07.08. – Tekla Könyvei – Marie-Aude Murail: Oh, boy!
07.08. – Thinking About You – Becca Prior – A tanítvány
07.08. – Ryan könyvespolca – Cris Beam: I am J
07.08. – Egy könyvfüggő vallomásai – Sara Shepard – Perfect

07.09. – MFKata gondolatai – Tiffany Reisz: A szirén
07.09. – Real Thoughts – Becca Prior: A tanítvány
07.09. – Reelka’s View – David Levithan: Nap nap után

07.10. – Pastel Blue and Chocolate Cake – Becca Prior: A tanítvány
07.10. – Annie könyves blogja – Jodi Picoult: Gyere haza
07.10. – CBooks – Tiffany Reisz: Az angyal
07.10. – Kiruu zakkant kuckója – Becca Prior: A tanítvány

07.11. – Thinking About You – Marie-Aude Murail: Oh, boy!
07.11. – Kristina blogja – Becca Prior – A tanítvány
07.11. – randomfinny – Madeline Miller: Akhilleusz dala

07.12. – Könyvspirációk – Becca Prior: A tanítvány
07.12. – Angelika blogja – Benjamin Alire Saenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
07.12. – Thinking About You – David Levithan – John Green: Will & Will
07.12. – Bibliotheca Fummie – Oscar Wilde: Dorian Grey arcképe
a Rafflecopter giveaway

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója