Becca Prior: A tanítvány #Budapest Pride Turné
2015. július 10., péntek
Newkids, 2015
400 oldal
Ára: 2990,- Ft
Besorolás: LMBTQ, erotikus, romantikus
Sorozat: Biztos vagyok benne, hogy az lesz.


A fikciós történet egy kiemelkedően tehetséges, fiatal egyetemi professzor és azonos nemű tanítványa között kibontakozó, perzselő szenvedélyről szól, sajátos formában. A vonzalom, az önmarcangolás, a beismerés és a beteljesülés fázisait mindkét főszereplő szemszögéből láthatja az olvasó, betekintést nyerve abba, mi játszódik le egy fiatal fiú lelkében, aki ráébred, hiába futott eddig a lányok után, most mégis egy férfi iránt táplál eddig soha nem tapasztalt, olthatatlan vágyat.

A tanítvány tabukat döntöget, kendőzetlenül tárja az olvasó elé a szexuális beteljesülés legintimebb részleteit is, de bebizonyítja, a szerelem azonos neműek között is lehet ugyanolyan elsöprő, mint férfi és nő között. A szerző az elsőkönyves Becca Prior, aki nem megbotránkoztatni, hanem szórakoztatni szeretné olvasóit, és elvinni egy olyan világba, amely ugyan rengeteg embert érdekel, mégis nagyon ritkán merünk beszélni, sőt olvasni is róla.


2015. július 3-án, pénteken veszi kezdetét az idei Budapest Pride Fesztivál, melynek mottója: „Budapest Pride: 20 esztendőnk hatalom!”. A fesztivál leglátványosabb eseményére a Budapest Pride Felvonulásra 2015. július 11-én, szombaton délután kerül sor.

A Blogturné Klub egy nyílt LMBTQ blogturnéval szeretné kifejezni támogatását az idén 20 éves Budapest Pride tiszteletére. Ezen a turnén olyan könyvek vesznek részt, amelyek fő- illetve mellékszereplője leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer.

A turnéban résztvevő blogok részvételükkel támogatják, hogy olyan társadalomban éljünk, amely véget vet a kirekesztésnek és egyenlően elfogadó minden polgárával szemben. A turné időpontja: 2015. július 3-12.

Nem hiszitek el, de ez egy One Direction fanfictonnak indult. Én egy ideig (még, amikor befutottak) nagy fan voltam, és olyan sok egyezést találtam. Ott van rögtön a zöld szemű, fürtös Harry, a Dr. Tomlinson nevű tanár kócos, barna hajjal, a fekete hajú szépfiú, mint haver, illetve az ír származású, szőke barát.

"Ezek szerint vannak a heteroszexuálisok, a homoszexuálisok, és vagyok én, aki csak „louszexuális”."

Na mondom, ez már nem lehet véletlen, ezért rákérdeztem Hédinél, és lám, a megérzésem nem csalt. Aki esetleg még most is rajongó... előre szólok, hogy nekem nagyon furcsa volt melegként olvasni róluk, főleg, hogy az egyik főszereplő Louis alapján lett kitalálva, aki a kedvenc tagom volt. Soha nem gondoltam rájuk melegként, de úgy látszik, Becca igen. Egyébként, az írónő magyar, ezért is érdekes a könyv, mert ez az első erotikus, melegekről szóló könyv egy magyar író tollából.

Tudni kell rólam, hogy a szerelmi háromszögek mellett, a tanár-diák szerelmi kapcsolatokat sem kedvelem. Oké, hogy mindig jön valahogy egy tanár helyettes, egy frissen végzett, vagy valami ilyesmi, de ez csak hárítás, hogy azért mégse 15-20 év legyen a két szereplő között. Nem sikerült túl tenni magam a dolgon, de próbáltam nem ezzel foglalkozni.
A könyvben elég erős az erotikus tartalom, viszont, ahogy erre az írónő is felhívja a figyelmet, ha valakinek ezek a részek nem jönnek be, nyugodtan lapozza át őket. Engem minden jellegű erotikus jelenet untat. Elveszítem érdeklődésem a könyv iránt, és onnantól vége. Épp ezért csináltam úgy, hogy egy-kettőt elolvastam, a többit pedig átfutottam a szememmel, hogy valami fontos dolog nem-e hangzik el. Ezek nélkül is túl őszinte és szókimondó a könyv, az bőven elég volt.

"Borzasztóan igazságtalan az élet. Annyi nőm lehetne, mint égen a csillag, de nekem egy pasi kellene."

Melegekről olvastam korábban, de azok valahogy nem ilyen stílussal rendelkeztek. Hihetetlenül szókimondó az írónő, tele van trágár beszéddel, és egyéb nem feltétlenül éretlen gyereknek szánt beszéddel. Ott van a csodálatos elmével rendelkező tanár, aki tudja magáról, hogy meleg. Majd jön a csajfaló diák, aki teljesen összezavarodik, hogy miért lesz merevedése egy férfi tanártól. Én nem tudom, hogy miként, hányszor, és mikor történik meg ez a napjainkban élő férfiakkal, de ebben a könyvben - főleg Harrynek - folyton merevedése volt. Tomlinson meg mindig elfelejtett beszélni. Csomószor elpirultak. Ilyen meleg volt, vagy mi van?
Mindenesetre ez is egy megszokott szerelmi történet, csak épp ugyanolyan neműekről. Itt is megvan a fellángolás, a titkolózás, a veszekedés, a problémák, és a jól megérdemelt függővég. Aki szereti a romantikus könyveket, annak bátran merem ajánlani, viszont ésszel, mert erotikus a könyv, ezt ne felejtsétek el! ;)


"Azt hiszem, a női agyat kellene kutatnom, hogy miért mindig az a pasi kell nekik, akit nem tudnak megszerezni."

A könyv tele van ilyen kijelentésekkel, és eszméletlenül vicces. Nagyon sokszor nevettem fel olvasás közben, és ez rengeteget számít. Számomra közel sem tökéletes ez a könyv, sőt, az írónő stílusa jó párszor nagyon idegesítő, viszont volt, ami tompítsa a negatív dolgokat. A könyv elején említésre kerül, hogy ez nem egy szépirodalmi mű, és ezt aláírom. Néhol olyan borzalmas a megfogalmazás, meg a kivitelezés, hogy csak ráncoltam a homlokom.Borító: Nem a megszokott, ennek ellenére nekem nagyon tetszik. Igazán ötletes, percekig lehet elemezi! :)

Kedvenc karakter: Nagyi

Mélypont: A könyv vége, a függővég miatt.

Kedvenc jelenet: "Lehet valaki egyszerre két emberbe szerelmes? Mert én Lewis után, határozottan belezúgtam a nagymamájába is." - imádtam a Nagyit. :D

Összességében: Ne keressétek a hibák miértjeit, ez tényleg ilyen nagyon egyszerű, és agylazító jellegű olvasmány, 400 oldalon keresztül.

Értékelés: 3,5/5Nyereményjáték

Természetesen a megszokott játék sem maradhat el! :) Három nyeremény könyv vár a szerencsés nyertesre: 1 példány Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el, 1 példány Ryan Loveless: Ethan és Carter, és 1 példány Becca Prior: A tanítvány.

Alább elolvashatod minden blogger kedvenc LMBT hírességét, közéleti személyiségét, a Te feladatod pedig, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely blogon kiről olvashattál.

Figyelem: 72 óra áll rendelkezésre a nyertesnek az értesítő e-mailre válaszolni. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Kizárólag magyarországi címre postázunk! Sok szerencsét!


Matt Bomer

Hogy miért? Nézzetek rá! Ennyi magyarázat elég is lenne, de ez olyan felszínes. Imádom - és közben utálom -, hogy Matt teljesen elvonul a nyilvánosság elől, nem található meg szinte semelyik közösségi oldalon. A nagy svindli című sorozatból, a Lopott idő, és a Magic Mike filmből lehet ismerni. Remek családi életet él párjával, Simon Hallsszal, akivel ráadásul 2011-ben össze is házasodtak, és közösen nevelnek három fiúgyermeket. 2012 februárjában nyilatkozta le a CNN, mire Matt azt mondta, hogy soha nem gondolta volna, hogy ennyire érdekli az embereket, hogy meleg.


További állomások


07.03. - Media-Addict.hu - Edouard Louis: Leszámolás Eddyvel
07.03. - Thinking About You - Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el
07. 03. - Egy könyvfüggő vallomásai - David Levithan - John Green: Will & Will

07.04. - Könyvspirációk - David Levithan: Nap nap után
07.04. - Reelka's View - Lakatos Levente: Szigor
07.04. - Vivi könyves blogja - Ryan Loveless - Ethan és Carter

07.05. – Könyvlelő – James Dawson – This book is gay
07.05. – Mentavirág olvas – Alice Walker – Kedves Jóisten
07.05. – Readinger – Becca Prior – A tanítvány

07.06. – Kelly & Lupi olvas – Gilbert Adair: Álmodozók
07.06 – Readinger – Ryan Loveless – Ethan és Carter
07.06. – Egy könyvfüggő vallomásai : Sara Shepard – Flawless

07.07. – Kiruu zakkant kuckója – Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!
07.07. – Letehetetlen Blog – Michael Cunningham: Az órák
07.07. – Vivi könyves blogja – Becca Prior – A tanítvány

07.08. – Tekla Könyvei – Marie-Aude Murail: Oh, boy!
07.08. – Thinking About You – Becca Prior – A tanítvány
07.08. – Ryan könyvespolca – Cris Beam: I am J
07.08. – Egy könyvfüggő vallomásai – Sara Shepard – Perfect

07.09. – MFKata gondolatai – Tiffany Reisz: A szirén
07.09. – Real Thoughts – Becca Prior: A tanítvány
07.09. – Reelka’s View – David Levithan: Nap nap után

07.10. – Pastel Blue and Chocolate Cake – Becca Prior: A tanítvány
07.10. – Annie könyves blogja – Jodi Picoult: Gyere haza
07.10. – CBooks – Tiffany Reisz: Az angyal
07.10. – Kiruu zakkant kuckója – Becca Prior: A tanítvány

07.11. – Thinking About You – Marie-Aude Murail: Oh, boy!
07.11. – Kristina blogja – Becca Prior – A tanítvány
07.11. – randomfinny – Madeline Miller: Akhilleusz dala

07.12. – Könyvspirációk – Becca Prior: A tanítvány
07.12. – Angelika blogja – Benjamin Alire Saenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
07.12. – Thinking About You – David Levithan – John Green: Will & Will
07.12. – Bibliotheca Fummie – Oscar Wilde: Dorian Grey arcképe
a Rafflecopter giveaway

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója