Penelope Douglas: Szívatás #Fall Away 1.
2015. június 27., szombat
WOW, 2015
344 oldal
3490,- Ft
Besorolás: romantikus, NA
Sorozat: Fall Away 1.
Eredeti mű: Bully


Végre magyarul is olvasható Penelope Douglas nagysikerű sorozata, a Fall Away!

A nevem Tate. Valamikor ő is így hívott. Most viszont szóba sem áll velem. De békén sem hagy.
Régen a legjobb barátom volt. Aztán egyszer csak ellenem fordult. Mindennap megkeserítette az életemet. Elérte, hogy megalázzanak, kirekesszenek, pletykáljanak rólam. A szívatásai egyre kegyetlenebbé váltak, szinte belebetegedtem abba, hogy folyamatosan meneküljek előle. Még Franciaországba is elmentem egy évre csak azért, hogy elkerüljem.
De mostanra elegem lett a rejtőzködésből. Talán ő nem változott meg, de én igen. Itt az ideje, hogy felvegyem vele a harcot, és visszavágjak neki.
Többé nem hagyom, hogy terrorizáljon.

Harc, titkok, múlt és jelen. De mit hoz a jövő? Hova vezet Tate és Jared szenvedélyes kötéltánca? Minderre választ ad a sorozat első kötete.
"Tipikus barátságból lett szerelem - nagy szenvedések árán -, de azokkal az eszméletlenül szexi autókkal - meg sofőrjeikkel -, engem levett a lábamról!"Tudnotok kell, hogy ezt a könyvet úgy olvastam ki, hogy a suliban már nagyon év vége volt, tanár sehol, ezért jóformán csak lyukas óráink voltak. Reggel csak úgy bedobtam a kis táskámba, majd az aulában lévő puha fotelbe süppedve vettem elő, és forgattam a kezemben. Nálam volt az olvasóm is, de gondoltam, ha már elhoztam magammal, akkor kezdjünk neki. Mind a hat WOW könyvről rendesen tájékozódtam, és ez volt az, amelyik a legjobban felkeltette az érdeklődésemet. Szerintem a fülszöveg egy kicsit eltúlozza a dolgokat, azért annyira nem durva ez a könyv. Igazából, van az a sablonos sztori, miszerint van egy kis városka, ahol semmi nem marad titokban. és ahova beköltözik egy kislány az apukájával. Ugye, anyuka nincs, nyilván történhetett valami, ezért költöztek új helyre. A kislánynak van egy kisfiú szomszédja, és meglepő módon a szobájuk ablaka egymásra néz. És nem fogjátok elhinni, de még egy fa is van köztük, amin áttudnak mászni egymáshoz. Legjobb barátok lesznek, felnőnek, ez a barátság folytatódok, de aztán jön a tény, hogy nincs tiszta fiú-lány barátság. Az egyik biztos többet érez. Ez így is van, és nincs vele gond. Persze, a csaj erre nem jön rá, valamiért ezekben a helyzetekben a női szereplők annyira buták és vakok. A srác tartja a száját, mert nem akarja tönkretenni a barátságukat. Eddig ezt a részt mindenki ismerte. Nagyon sok ilyen könyvet olvashatunk, nincs ebben semmi meglepő. Most elárulom nektek, hogy mik azok a dolgok, amik miatt mégis azt ajánlom, hogy olvassátok el ezt a könyvet. Nem adom meg rá az 5 csillagot, mert nem érdemli meg, de a 4 sem rossz, és nagyon remélem, hogy a sorozat egyre jobb lesz. Nem kell már sok, és akkor simán kedvencemnek jelölöm. :)1. Kocsik, meg az autóversenyzés


Félre ne értésétek a helyzetet, nem értek a kocsikhoz, vagy épp az autószereléshez. Annyit tudok megállapítani, hogy "Szép" vagy "Nem szép". Itt ki is fullad a tudásom. Jó, a Forma 1-et nézem, de higgyétek el, nem a kocsik hangja miatt. Ebben a könyvben olyan szexin ábrázolt egy kocsit az írónő, hogy mindegyikre külön rágugliztam. A képen látható példány egy Boss 302-es Mustang. Helyes kis darab, nem gondoljátok? Na, de térjünk rá a lényegre. A főszereplőnk, Tate, annak ellenére, hogy nincs farka (pardon) imád vezetni, ért a kocsikhoz, és világ életében versenyző akart lenni. Ezt nem ilyen nyíltan közli velünk, vagy épp a környezetével, de én átlátok a szitán, és tudom. Van egy hely, a Loop, ahol ilyen versenyeket szerveznek. Jareddel már kis korukban úgy tervezték, hogy majd együtt mennek a Loophoz, és együtt fognak versenyezni. Hihetetlenül izgalmas részeket olvashattunk, engem ezek kötöttek le a legjobban. Olyankor szó szerint faltam az oldalakat. Van egy olyan érzésem, hogy ennek nagyon fontos szerepe lesz a többi kötetben. 2. Vihar


Elég furi, de imádom nézni, hallgatni, és érezni a vihart. Ahogy süvít a szép, ahogy kopog az eső, ahogy érzem azt a fémes illatot. Érdekes, mert nagyon sokan félnek a vihartól - engem speciel elaltat. Hallgatom, ahogy kopog, és sec perc alatt elalszom. Azért annyira nem vagyok elvetemült, hogy kiülök egy magányosan álldogáló fára, és onnan nézzem, de mondjuk egy olyan nagy trambulinban, nyár közepén, 30 fokban rengetegszer ugráltam, miközben zuhogott az eső. Tate kiül a fára, és onnan nézi a vihart. Hát, azért ez durva, és merész vállalkozás, de nagyon imádtam érte. 3.


"A tegnap örökké tart.
A holnap soha nem jön el.
Nélküled."4. Jax


Ténylegesen nem is volt jelen, de mégis. Minden tiszteletem, elismerésem az övé. Annyira imádkozom azért, hogy a következő részekben Ő is képbe kerüljön. Kitartó, erős, és imádom. Jared soha nem lesz a kedvenc szereplőm, ahhoz nagyon sokat kéne letennie az asztalra, viszont, az, amit Jaxért tett, sok rossz dolgot helyettesít. Talán ez a szál volt az a könyvben, ami egy kicsit durvább. Nem vészes, mert csak meséli, de rám mégis ez volt a legnagyobb hatással. Talán, mert mostanában nagyon vonz a pszichológia ezen ága. :)
Most gonosz leszek, és elmondom, hogy sok minden volt, ami nagyon nem tetszett a könyvben. Tegyük pokollá a legjobb barátunk életét, teljesen indokolatlanul. Na, ez a húzás Jaredtől annyira, gyerekes, kicsinyes, gáz és lányra utáló lépés volt, hogy bah. Tudom, hogy az egész könyv erre épül, pont ezért mondom. Borzalmas volt, és irritáló. Nem tudtam úgy kezelni Jaredet, mint egy érett felnőttet, mert annyira aljas és undorító dolgokat tett. Engem az ilyen bosszúállások, mint a rosszindulatú pletykák terjesztése, megszégyenítés, meg a folytonos szívatás teljesen kikészít. Az emberek sok gusztustalan dolgot csinálnak, és ez nálam az elsők között van. Annyira primitív és ah, inkább abbahagyom. 
Újra csak Jaredet tudom szidni. A saját, idióta, tipikusan a farkával gondolkozó barátjának több esze volt, mint neki. Madocot is elítélem a gyerekes húzásai miatt, de ő a felszín alatt legalább tisztában volt az igazsággal. A játék, amit Jared jétszott, Tate-el együtt, az az, hogy "Szeretlek, ja mégsem. Bocsi, most tényleg szeretlek, de most ezért megint nem. Esküszöm, szívből szeretlek, csak hát ezt nem kellett volna..." Áááááá. Kitudtam volna tépkedni a hajam. Csókolóztak, szétmentek, lefeküdtek, szétmentek, tapizták egymást, szétmentek. Mindig valami hülye indok miatt. Ez nem kapcsolat. Ez egymás hülyítése. Annyira nem tetszettek ezek a részek, hogy nem is emlékszem pontosan a könyv ezen részei. A jók megmaradtak, a többit töröltem. 
K.C.-t kell megemlítenem. Igazából, egy említésre sem méltó, hülye picsa. Megkapja tőlem a legrosszabb barátnő címet. 
És ha már a lányoknál tartunk... Tate. Csak nevetni tudok rajta. Utáltam az ő szemszögéből olvasni a dolgokat, és ezt megszívtam, mert mindent onnan láthattunk. Komolyan, úgy zsigerből irritált. Önálló, de folyton hisztizett valami miatt. Ő is folytatta a kisded játékokat. Néha azt hittem, hogy az óvodában vagyok. Ja, nem. Ott is értelmesebb dolgok vannak. 


A végére egy kis pozitívum: imádom az eredeti borítókat! 


Nekem a fehér hátteres a kedvencem, annyira jól néz ki! És mivel NA könyv,
illik is a sztorihoz. #Fall away 1. - Bully

Itt, ha mindent nézünk, a középső a legszebb. Azzal a betűstílussal, színekkel,
meg formázással, az utolsó is csodás lenne. Imádom az ilyen fincsi borítókat.
És ráadásul, ez a ugyanaz a sztori, mint a Bully, csak Jared szemszögéből.
#Fall away 1,5 - Until you 

Csak, és kizárólag az elsőt fogadom el borítónak. A másik kettő túl megszokott.
Ráadásul, a harmadik kép talán a Dublin street borítóján van. Valami hasonló.
Madoc és Fallom sztorija, áááá ide nekem! Tudtam én, hogy Madoc a szíve
mélyén rendes srác. :D  #Fall away 2 - Rival

Hú, a következő résznek egy nagyon csinos cover modellje van. Mondjuk azt,
hogy már be is követtem instagramon. 
 Abszolút az első borító a nyerő, de a második sem rossz.
A harmadik nem tetszik. Egy baj van. Az, hogy ez Jax és K.C. sztorija. 
Neeeeee!
Bárkit, csak azt az ostoba libát ne. Remélem, a saját könyvében nem 
úgy fog viselkedni, 
mint egy hülye picsa. #Fall away 3. - Falling away

A sorozat befejező kötete, ami lezárja Tate és Jared történetét. Épp időben.
Szép az első borító, de nekem a második jobban tetszik. A harmadik nem
illik a sorba. #Fall away 4. - Aflame 
Borító: Mielőtt megnéztem az eredeti borítót, akkor sem tetszett a magyar, utána meg, pláne nem. Olyan furi, túl sok minden van rajta. Én értem, hogy mit jelent a fa, meg az esőcseppek, de aki nem olvasta, az nem.

Kedvenc karakter: Jax, Madoc

Mélypont: Amikor szét akartam tépni a könyvet, mert már ezredszerre kezdték újra a "Szeretlek, ja mégse" drámát.

Kedvenc jelenet: Amikor Tate versenyzik Jared helyett, aki közben ott ül az anyósülésen. Remegtem az izgalomtól.

Összességében: Jó lesz ez, csak várok az áttörésre. Hagyjuk a sablonos dolgokat, meg a drámákat, és akkor semmi probléma nincs.

Értékelés: 5/4
Ui: Daniel Osborne nagyon szexi. Külföldön, ő felel meg Jarednek.
Bár, ez borzalmasan régi kép róla,
ma a Dreamboys csapatát erősíti, és nem hagyta abba itt a gyúrást. 


Ui2: Alessandro Dellisola is nagyon szexi. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója