Aria Brighton: Vérvörös rabság
2015. június 18., csütörtök
Álomgyár, 2015
224 oldal
2990,- Ft
Besorolás: romantikus, kaland
Sorozat: nincs sorozatnév, de első rész, és nagyon valószínű a folytatás


Új esély mindenkinek jár. Vagy mégsem?

Star Meadow egy kellemes, átlagos, nyugodt amerikai város. Legalábbis annak akar látszani.

Victoria, a vámpír lány, egy távoli országból, reményvesztetten érkezik ide, mindent maga mögött hagyva. Akarata ellenére kénytelen elfogadni új életét, hiszen máshol nincs biztonságban.

Itt találkozik a vámpírok vezetőjével, Logannel. A vad, állatias, és veszélyesen vonzó férfi az első pillanattól kezdve hűvösen viselkedik vele. Az idő múlásával azonban mégis egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz.

De titkokat rejtő múltjuk elől ők sem menekülhetnek – még akkor sem, ha új barátokra, új otthonra lelnek.

Vajon Victoria végre megtalálja a nyugalmat, vagy a múlt sötét árnyai rátalálnak és magukkal rántják?

ARIA BRIGHTON sikergyanús első könyve egyszerre izgalmas, kalandos és romantikus. A regény olyan világba repít, ahol bármi megtörténhet: szerelem, új barátságok, csalódás és árulás.
Igazából, nem nagyon sikerült eldöntenem, hogy mit is érzek pontosan. Néha megálltam olvasás közben, és elgondolkoztam, hogy hány csillagot kéne adnom ennek a könyvek. Nem kaptam választ. Ezért most, leírom, amit érzek, és majd fél év múlva meglátjuk, sikerült-e döntenem. 

Alapvetően tetszett a könyv. A jó hír az, hogy egyhuzamban kitudtam olvasni. Ez nálam mindig jót jelent, mert jelzi, hogy leköt a könyv. Ez néha jó, néha rossz. Maga az alapötlet nagyon tetszett. Szeretek vámpírokról olvasni, annak ellenére, hogy már annyi féléről, fajtáról olvastam, hogy magam sem tudom melyik a legjobb. Ezzel a változattal sem volt semmi baj. A megszokott dolgok egy kicsit fel lettek turbózva. Ez a tea ivós dolog nagyon bejött, sajnáltam, hogy nem tudtunk meg róla többet. 

A történet ötletes és fordulatos, viszont nincs kidolgozva. Olyan érzésem volt, mintha tényeket közölne az Írónő kisebb-nagyobb időközönként. Ami a két tény között volt, az meg semmi, csak időhúzás. Nem igazán sikerül leírnom, hogy milyen érzést volt olvasni, de nagyon furcsa. Tetszett, de nem tudtam beleélni magam. Kíváncsi voltam, de közben letettem volna. Bele akartam merülni, de valami visszatartott. Úgy örülnék neki, ha a folytatás egy 400 oldalas könyv lenne, szépen kidolgozva, nem össze-vissza ugrálva. Ez így elrontotta az egész könyvet, pedig komolyan mondom, a történet maga, nagyon bejött, csak a kivitelezés volt rossz. 

Nagyon ötletes volt, ahogy az Írónő beleszőtte a történetbe Magyarországot. Ez egy hatalmas pozitív pontot ad a könyvnek. Sok minden történik rövid idő alatt, tehát unatkoznunk sem kell. Lehet élvezni ezt a könyvet, csak néha szembe jön egy völgy, amiből ki kell kavarodni. 

"A múlt elől senki nem menekülhet"

A szereplőkről... Előre szögezzük le, hogy nincsenek kidolgozva. Idétlenek, gyorsan felejthetők, és jelentéktelenek. Csak úgy voltak. Van néhány kivétel, de nem sok. 
Victoria számomra nem lesz barátnő karakter. Nem tudtam beleélni magam a történetbe az ő szemszögéből. És, mivel más szemszögéből nem olvashatunk, mondhatjuk, hogy ezt megszívtam. Nem tetszett a furcsa gondolkodása, Ugrált össze-vissza, utált, majd szeretett, vidám volt, majd sírt. Ráadásul volt az a kis őrlődése a két pasi között... Tudjátok, hogy mennyire utálom a szerelmi háromszögeket. Igazából, teljesen feleslegesnek tartottam, hiszen semmi jelentősége nem volt. 
Logan a mogorva, de szexi srác, rám nem hatott. Sorry. A baj az volt, hogy nincs kidolgozva a karakter. Ha rossz kedve volt eltűnt, ha épp jó megjelent. Felidegesítette magát azon, hogy tetszik neki az új lány, és újra eltűnt. Semmi több. 
Takeshi, ó Takeshi. Ő számomra az a fintorgós szereplő (mármint, én fintorgok, amikor jelen van). Olyannyira felesleges szereplő, hogy csak fintorogni tudtam. Ezt az érzést nem tudom másképp kifejezni. Ő a jófiú, majd, mint később kiderül, annyira nem is az. Persze, a család, meg blah, blah, blah.
Marco, ebben a könyvben az ellenség. Aki mellesleg, egy értékelhető szereplő. Voltak érzései, bár az nem derült ki, hogy mi ez a nagy rajongása Vic iránt. De legalább mutatott életjeleket. Mellette volt Olga, aki őrülten rajong mesteréért. No, ő egy hús-vér szereplőnek mondható, bár a véleményemet inkább hanyagoljuk. Ha már a rosszaknál tartunk nagy meglepetést okozott nekem Sophie. Kíváncsi leszek, hogy mi sül ki ebből. 
Jamest kifejezetten bírtam, Dannyval együtt. Ők aranyosak és szórakoztatóak voltak. Tetszett James szerelme Sophie iránt, és borzasztóan sajnáltam a könyv végén. Danny durcáskodása eszméletlenül cuki, ő lett a kedvenc szereplőm a jó csapatból. 
Ó, és akkor jöjjön Raul... az én félszemű gyilkosom. Ő egy igazán jó karakter, annak ellenére, hogy nem a jó csapatban játszik. Mostanában nagyon bírom az ilyen velejéig gyilkos szereplőket. :D
Hú, annyi szereplő belefért ebbe a kis könyvbe.. Inkább leállok, a többiekért olvassátok el a könyvet. Borító: Nagyon bejön! Szép, és illik a könyvhöz.

Kedvenc karakter: Danny, Kate

Mélypont: A könyv vége. Fincsi kis függővég. ;)

Kedvenc jelenet: Kate a plázában. Mindent vitt.

Összességében: No, így a végére csak azt tudom mondani, hogy kalandos kis könyv volt, unalmasnak semmiképpen nem mondanám. Az Írónő egy kicsit odafigyel a kidolgozásra, akkor nagyon szeretni fogom. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója