Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában #Smith Gimi 3. - Nyereményjáték!
2015. május 26., kedd
Móra, 2015
312 oldal
Ára: 2299,- Ft
Besorolás: romantikus, ifjúsági
Sorozat: Smith Gimi 3.
Eredeti mű: Notable 


Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway ne tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és észre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból − lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki az beszólásaival az őrületbe kergeti.


Hű. Nos, keresem a szavakat. Haladjunk szépen, sorban.
Először is, muszáj feltennem a kérdést, hogy ez mi a fene volt? Nem igazán tudom szavakba önteni azt, amit most elolvastam. Egyszerűen nincsenek rá létező kifejezések. A történet abszurditása nevetséges. De komolyan. Azért ennek a valószínűsége, meg az, hogy Marni pont ennek a sorozatnak a harmadik részébe írta bele, nem sok. El KELL olvasni a könyvet ahhoz, hogy ezt az élményt átéld.

Ó, az a csodálatos Kambodzsa! Szegénység, még szegényebb emberek, tuk-tuk-ok (hú, ez de hülyén hangzik), drogok, befolyásos drogdílerek, azok az erős csontozatú Buddha szobrok (bár ez nem magyarázza a nagy pocakot)... tényleg elképesztő. Szeretném úgy leírni a történetet, hogy nem lövöm le a poént, de ez szinte lehetetlen. Annyit tudok mondani, hogy ez nem egy gimiben játszódó, néha ciki, néha romantikus, néha egy kicsit idegesítő könyv lesz. Ebben igazán valóságos dolgok vegyülnek a lehetetlennel. Az biztos, hogy a 3-metilfentanil fontos szerepet játszik a történetben...

Chelsea: A szülei miatt minden érthető vele kapcsolatban. Hús-vér ember lesz belőle, ami nagyon tiszteletre méltó. Ha belegondolunk, az, amit a Smith High Gimiben vitt véghez sem egyszerű. Fenntartani egy tökéletes és meginoghatatlan álcát rohadtul nem egyszerű. Eskü, a legjobb hazudó is megirigyelné. Ami a felszín alatt van, az egy határozott, de mégsem egoista lány. Kiemelkedően szép, viszont nem okos. És erre valaki mindig emlékezteti. Érhető a viselkedése. Mégis túllépett ezen, és tett ellene. Minden elismerésem az övé.

Houston: Elképzeltem egy modell alkat, menő - de nem felvágósan -, magabiztos srácot, aki lazán áll a csomagjával a kezében, és várja, hogy induljon Kambodzsába. Sikerült rendesen pofára esnem. Megkaptam egy okos és helyes (de nem az észvesztően dögös fajtából) tanársegédet. Azt kell mondanom, hogy annyira nem kedveltem meg, mint kellett volna. Volt valami benne, ami miatt teljesen sikerült kívülállónak maradnom, és tökéletesen elfogadtam C.-t meg őt egy párnak.

Liz: Nagyon ritka, hogy egy leszbi csajról olvasok. Félre ne értsétek, teljesen hetero vagyok, de mégis tökre élveztem, ahogy a barátnőjéről mesél, meg, hogy nyíltan felvállalja a dolgokat. Soha nem értettem azokat, akik elítélik, vagy csak úgy utálják az azonos neműek kapcsolatit. Tessék azokat utálni, akik nőket (vagy napjainkban férfiakat...) erőszakolnak meg, gyilkolnak, vagy épp más csudajó tevékenységet művelnek (remélem az irónia csak úgy sugárzik a szövegből). Szóval, én bírtam, üdítő a laza és vagány stílusa. 

Amy: Olyan jó, hogy nincs kihangsúlyozva, hogy nem az nádszál alkat. Jó, mondjuk, ezt Marnitól el is vártam. Nagyon tetszett a látszólag szerény és félős Amy, de ami a felszín alatt van, az még jobban. Ki hitte volna, hogy egy ilyen okos és szelíd lány ennyire belevaló csaj tud lenni? Hát, én nem. Kisebb csoda, amit túlélt, és ráadásul milyen pozitív energiákkal. Örülnék neki, hogy miután vertek, kínoztak, és szexrabszolgának készültek eladni, olyan gondolatokkal állnék a világ elé, hogy romantikus könyvet akarok írni.

Ben: Előfordul, de nem sűrűn, hogy a főszereplő pasi haverjába szeretek bele. Most ez történt. Aki, ráadásul egy hatalmas szoknyavadász. Jó, nem gyűjt trófeákat, csak szereti a nőneműeket. A kapcsolatokat viszont nem. No, én úgy határoztam, hogy találkozik velem, megijed a saját érzéseitől, próbál velem is flörtölni, én belemegyek a játékba, és ott is tartom egészen addig, amíg meg nem törik és be nem vallja, hogy halálosan szerelmes belém. Tudjátok hogy van ez. 

Élveztem, annak ellenére, hogy egy tipikus tini regényre számítottam. Ne ijedjetek meg, tini regény, csak komolyabb dolgokkal, minthogy ki legyen a bálkirálynő. Nagyon szeretem Marnitól ezt a sorozatot, de mégsem lett kedvencem egyik rész sem. Bírom Jane-t, Mackenziet, mint barátnők, és szívesen elfogadnám Scottot és Logant is, de számomra még mindig Holly és Nick az igazi. :) 


Borító: Az eddigi kedvenc borítóm Marni könyvei közül. :)

Kedvenc karakter:
 Ben

Mélypont: Az első telefonhívás a gonosznak, majd egy pofon csattanó hangja...

Kedvenc jelenet: Minden ami Ben, illetve a könyv vége. Én is szeretnék 55 percet egy könyvespolcnak dőlve. *duzzog*

Összességében: Marni teljes gőzzel halad előre. Egy valami viszont baromira idegesít: hogy a gerlicéink mindig az utolsó 3 oldalon jönnek össze... Ha Marni erről leszokna, semmi problémám nem lenne.

Értékelés: 5/4,5Ui: Ne feledjétek, hogy a Könyvhéten, Június 6-án, Marni dedikál, 16:00-kor. Korábbi bejegyzésemben, illetve a Könyvhét honlapján tudhattok meg még többet erről.
Nyereményjáték!

Nyerd meg Marni egyik új könyvét, akár dedikálva! Nem kell más tenned, csak lájkolni a két facebook oldalt, válaszolni a kérdésre, illetve megosztani egy helyen a játékot. A többi az csak plusz lehetőség, és még több esély a nyerésre. A játék szerdáig tart, és ha a nyertes úgy kéri, elsőbbségivel postázom a könyvet, mivel Marni dedikál a Könyvhéten. Ha esetleg nincs lehetősége felmenni a könyvhétre, akkor nagyon szívesen dedikáltatom a nyertesnek. Tehát, ami kötelező:
- Lájkold a Kiruu zakkant kuckója FB oldalt
- Lájkold a LOL-könyvek FB oldalt
- Válaszolj a kérdésre
- Oszd meg egy közösségi oldalon a játék linkjét

Sok sikert! ;)

a Rafflecopter giveaway

2 megjegyzés:

  1. Facebook-on nem tudom nyilvánosan megosztani, de az összes többit megcsináltam. Így is részt veszek a játékban?

    VálaszTörlés

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója