Beth Ciotta: A szerelem bolondja #Cupcake Imádók Klubja 1.
2015. május 20., szerda
Illia, 2013
368 oldal
Ára: 3390,- Ft
Besorolás: romantikus
Sorozat: Cupcake imádók klubja 1.
Eredeti mű: Fool for Love

A Cupcake-imádók Klubjában rengeteg érzelemmel és érzékiséggel fűszerezett, igazi romantikus csemegéhez juthatsz. Lépj hát be bátran! Heti összejöveteleiken isteni sütemények készülnek, melyek tésztája a vidámság, krémje a szerelem, a hab pedig a szenvedély rajta.
Sugár Creek olyan kisváros, ahol mindannyian szívesen élnénk, hiszen a vérbő nagy családok minden vidámsága és szomorúsága, a titkok és szerelmek szövevényes szálai alakítják lakóinak életét. Köztük a Monroe családét, ahol a szereplők szeretnek, vétkeznek, okulnak a múltból és közösen formálják jövőjüket.

Az első kötet tartalmából:
Chloe Madison másra sem vágyik sikeres cukrász diplomája megszerzésének napján, mint hogy együtt ünnepeljen azzal a férfival, akit szeret, és akit egy csodálatos csokoládé tortával akar elkápráztatni. Az igazi cukrászremek ugyan nagy sikert arat, Chloe-t mégis élete legnagyobb csalódása éri. A férfi ugyanis, miután nagy élvezettel lenyalta a tortáról a csupa csoki mázat, kész tények elé állítja a lányt: új életet kezd Párizsban, egy másik nő oldalán.
Jó ötletnek tűnik, hogy felejteni barátnőjéhez utazzon az Isten háta mögötti kis városba, Sugar Creekbe, a kanadai határ mellé, ráadásként a Monroe-család legidősebb hölgy tagjának legyen a társalkodónője és szakácsa. De hogyan alkosson ételkölteményeket egy szerelmi bánatban szenvedő lány, hogyan kezelje a kissé hóbortos, de imádnivaló munkaadóját, hogyan illeszkedjen be a kisvárosi életbe a pezsgő Manhattani pörgés után? Mi is az a Cupcake-imádók Klubja, ahová barátnője mindenáron be akarja szervezni? És ki a titokzatos Devlin Monroe, a Monroe-klán legszexisebb és legsármosabb férfitagja, akivel már az első találkozáskor felizzik köztük a mindent elsöprő szenvedély?


Beth Ciotta regénye őszinte, humoros, szexi és imádnivaló.
…és ez csak első része a 4 kötetes, édes csemegének!

1. Cupcake 


Kell ehhez bármit is hozzáfűznöm? Már a könyvben szereplő cupcake receptek nevétől is kajagazmusom volt. Szeretek sütit sütni, és szeretem megenni, amit sütöttem. Nem is olyan régen, feltűnt, hogy imádok olyan könyveket olvasni, amikben, séf, szakács, vagy pék a főszereplő. Nem a receptes könyvekre gondolok, hanem, mint főszereplőnek a foglalkozására. Nem igazán tudnám megmagyarázni, hogy miért, egyszerűen élvezem őket. Sokáig úgy gondoltam erre az édességre, hogy teasüti. Igazából, ez nem is rossz kifejezés, de nem fedi teljesen a valóságot. Lássuk mi is az a cupcake:

"A cupcake (tükörfordításban: csészetorta; másként: tortácska, mini torta) egy kis, egy adagos sütemény, amit vékony papír- vagy alumíniumformában lehet kisütni."

Általában, nem muffin méretű sütőformában készítik ezek a nyalánkságokat, hanem annál kisebb, a muffin mini változatában. Persze, ez ízlés szerint variálható. Még több érdekességet, történelmet, és variációkat itt olvashattok.


2. Sugar Creek


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a kis falukat, ahol a turistákat leszámítva állandó a lakosság, és ha valaki véletlenül mégis odaköltözne, 15 év múlva is ő lenne az új lány/fiú. Ahol mindenki tud mindenről, ahol nincsenek titkok, ahol mindennek megvan a maga helye, ahol szálloda helyett hagyományos kis szálló van, ahol mindenki ismer mindenkit, és ahol nem menő a lefedettség (internet..). Utánanéztem ennek a bájos kis falunak, ami mindössze 9.82 km2, 2220 lakossal, 904 házzal, és 652 családdal. (2010-es adatok). Sugar Creeket "The Little Switzerland of Ohio" (Ohio kicsi Svájca)-ként emlegetik. 


3. Nagy család 


Ugyan ki ne vágyna egy nagy családra, tele kicsikkel-nagyokkal, fiúkkal-lányokkal. Soha nem tudhatod, hogy épp ki ugrik be hozzád, hogy kivel fog baleset történni, hogy kinél van vasárnapi ebéd... egyszerűen szuper! 
Kezdjük rögtön Daisy-vel: A legmenőbb nagyi, de komolyan! Elképesztően laza, vakmerő, fiatalos, vicces, hóbortos, és imádnivaló. Hihetetlen, hogy miket csinál, csak mert megteheti, és képes rá. Lila haj, feszülős ruhák, biciklizés a meredek lejtőn, gumibelsőzés fehérneműben... A könyv legjobb karaktere, ezt garantálom. 
Ott vannak a szexi pasik, akik testvérek-unokatestvérek-legjobb barátok szintjén állnak egymással. Minden stílusban és formátumban.
Az aggódó szülők érdekes megnyilvánulásaik, illetve titkaik.
A lánytestvér, akit védeni kell, pedig szeretné a maga útját járni. Ó, és azok a kórházba csődült családtagok...


4. Titkok


Mi lenne velünk titkok nélkül? Elég valószínű, hogy összeomlana a világ a sok őszinteség miatt. Gondoljatok csak bele, hogy mennyire unalmasak lennének a könyvet apró füllentések, elhallgatások, vagy épp nagyobb titkok nélkül. Ez a jelenség ebben a kötetben is megvolt, és kellemes izgalmat kölcsönzött a könyvnek. Kinek nagyobb, kinek kisebb titok volt a tarsolyában. Nem egyszer, úgy igazán meglepődtem, amikor kiderült valami meglepő dolog. Ott bukkan fel egy újabb titok, ahol a legkevésbé számítasz rá.


5. Szerelem Ugyan, mi más lehetne, a jó, öreg szerelmen kívül? :) Chloe és Devlin között úgy pattogtak a szikrák, hogy néha komolyan azt hittem, hogy felgyullad a könyv a kezemben. Sikerült jó sokáig húzniuk a dolgot, 200-as feszültséggel fűszerezve. Nyilván, az egész történet erre épül fel, viszont, nem csak a két főszereplő között érezhettünk nagy feszültségű áramforrásokat. Ott van például Monica, aki Chloe legjobb barátnője, és aki férjével, Leoval együtt teljes gőzzel a gyerekcsinálásra koncentrálnak. Szerintem, nagyon édesek együtt, és több szituációban is érződik, hogy az igaz szerelem, több, mint pár hónapig tart. 
Létezik a reményvesztett szerelem is, amit Rocky és Jayce között figyelhettünk meg. Az ismerős szitu, miszerint adott a bátyus menő, és szexi haverja, akibe persze, a hugi feltétlenül beleszeret, és neki ajándékoz valami nagyon nagy dolgot. Nyilván, erről a bátyus semmit nem tud. Egyébként, az ő történetük lesz a következő, amit hamarosan el is kezdek. 
Biztos feltűnt, hogy ez nem a tőlem megszokott értékelés volt. Úgy éreztem, hogy ehhez a könyvhöz ez az "5 indok, hogy olvasd el" dolog jobban illik. Nem mondom, hogy a könyv 5 csillagos, mert számomra nem volt az, de ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus könyveket, és ki szeretne kapcsolni pár órára. A legfőbb problémám az volt, hogy sokáig nem tudtam teljesen beleélni magam a történetbe. Olyan kívülállónak éreztem magam, és ez nem volt jó, de az áttörés megtörtént, és a végére sikerült ezt is elérni. Mivel jön a nyár, csak szólok, hogy vakáción tökéletes olvasmány! Látogass el a Kulturbutik oldalra és rendeld meg 30% kedvezménnyel! :)

1 megjegyzés:

  1. olvastad már az Iránytű a szerelemhez és titkos lakás éttermekhez c. könyvet ? nekem az egyik nagy kedvencem.

    VálaszTörlés

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója