Könyvek, amiket nem szerettem #Könyvajánló 1.
2015. április 30., csütörtök

Halihó Mindenkinek, jelentem, hogy visszatértem! :) Újult energiával, ötletekkel és sok jó könyvvel. Rögtön egy kis újdonsággal készültem nektek, ami a Könyvajánló rovat.
Annyit kell tudni erről az új rovatról, hogy minden bejegyzésnek lesz egy konkrét témája, és ezzel kapcsolatban ajánlok nektek könyveket. Például, lehet az, hogy vámpíros könyvek, a kedvenc könyveim, sorozatok, meg ilyenek. Az első részben olyan könyveket hozok, amik nekem nem tetszettek. Lesz köztük olyan, amit végig sem olvastam. És hogy a "De akkor miért ajánlod...?" kérdésre válaszoljak: mert az ízlésünk más, és lehet, hogy neked az egyik kedvenced lesz. 
Anton DiSclafani: Veszélyes vágyak
Egy sorsfordító nyár története

Alexandra Kiadó, 2014.
392 oldal
Ára: 3.299,- Ft
Besorolás: történelmi, romantikus
Eredeti mű: The Yonahlossee Riding Camp for Girls


Érzéki, gyengéd és gyönyörű regény a felnőtté válás keserédes kihívásairól.
1930-at írunk, a gazdasági világválság közepén járunk. A szenvedélyes és erős akaratú tizenöt éves Thea Atwellt családja váratlanul bentlakásos iskolába küldi, ahol női lovasokat képeznek. A Blue Ridge Mountains hegycsúcsai között fekvő Yonahlossee Lovas Leánytáborban leginkább a gazdagság, a szépség és a lányok közötti szövetség számít. Mindez teljesen új Thea számára, aki eddig szerettei körében gondtalanul élte álomszerű gyermekkorát, amely azonban egy végzetes tragédia következtében egy csapásra semmivé foszlik.
Miközben Thea megpróbál megbirkózni az egy évvel korábban történtek miatt érzett bűntudatával, egyre inkább belebonyolódik az iskola szövevényes viszonyrendszerébe. Először találja szembe magát a szélesebb külvilággal, az új barátságokkal együtt járó ármánykodással, illetve fokozatosan ráébred saját szexualitására is.
A múlt eseményeit egyre inkább elhomályosítják az iskolai tapasztalatok, melyek rövidesen éppoly meghatározóak lesznek Thea jövője szempontjából, mint az otthoniak. A Veszélyes vágyak botrányos szerelmi története és szívszaggató családi drámája lebilincselő, elragadó olvasmány szerelemről és testiségről, családról és otthonról, jómódról és társadalmi helyzetről.

"Anton DiSclafani könyvének egyedi és élénk világa menthetetlenül magába zár, és miközben fáradhatatlanul faljuk az oldalakat, már előre rettegünk a pillanattól, amikor a végére érünk. Szenvedélyes, gyengéd és gyönyörű regény." (Aryn Kyle)

"DiSclafani őrülten tehetséges szerző - a korszak aprólékos ábrázolása és gyönyörű leírásai a lovaglásról és a kamaszkorról lenyűgözőek." (Entertainment Weekly)

Az észak-floridai születésű Anton DiSclafani országos szinten jegyzett műlovaglónő. Az Emory Universityn és a Washington Universityn végzett. Jelenleg St. Louisban él, ahol kreatív írást oktat. A Veszélyes vágyak az első regénye.Előre szeretném leszögezni, hogy képtelen voltam végigolvasni a könyvet. Volt egy pont, egy esemény, egy cselekedet, ahol azt mondtam, hogy nem. Hogy miért? Mert undorító. Sajnálom, én ezt érzem, az igazságot pedig nem szeretem eltitkolni. Adott egy 15 éves lány, akinek nagyoooon veszélyes vágyai vannak. Igazából, a könyv 3/4-ét elolvastam. Aztán jött az a rész, hogy egy idősebb férfihoz kezd vonzódni a lány, aki majdnem velem egykorú. Ezzel igazából nem is lett volna bajom, bár már itt sem tudtam megérteni az érzéseit. A tetteinél akadtam ki, és mondtam azt, hogy nem. Több dolog közbe játszott. Kezdjük azzal, hogy a könyv történelmi regény, régebben játszódik, egy olyan korban, amiben a nők nem kapták meg azokat a jogokat, amiket a férfiak is. Nálam ez már problémát jelent, nem vagyok oda a régebben játszódó regényekért, erről nem tehetek. Mindig is a modern dolgok vonzottak. Vártam, hogy történik valami izgalmas és érdemleges. Addig álljak fél lábon! Számomra semmi olyan nem történt, amit értelmesnek mondhatnék. Voltak, beszélgettek, meg ilyenek, de nem több. Előny lett volna, ha többet foglalkozik a lovakkal, mert azokat imádom, de ez sem jött össze. Próbálkoztam, én olvastam lelkesen, adtam neki újra és újra esélyt, de úgy látszik, ez a mű nem nekem való. Mindezek ellenére, és még sok más ok miatt ajánlom azoknak ezt a könyvet, akik szeretik a mélyre szántó gondolatokat, azt a kort, amiben játszódik, és ezt a fajta stílusirányzatot. 


Rainbow Rowell: Eleanor és Park

Scolar, 2014.
320 oldal
Ára: 3.250,- Ft
Besorolás: realista, YA, romantikus
Eredeti mű: Eleanor & Park


„Ebben a szexi, okos és gyengéd történetben a punk rock és az igaz szerelem lüktet. Az olvasók el fognak ájulni az Eleanor és Parktól.” (Gayle Forman, New York Times bestseller szerző)

Park

Eleanor kezét fogni olyan volt, mint egy pillangót tartani. Vagy mint egy szívdobbanás. Mint valami teljeset, valami teljesen élőt fogni.
Park fogta már más lányok kezét. És eddig mindig kellemes volt. Nem sokban különbözött attól, amikor kiskorukban Josh-sal kézen fogva mentek át az utcán. Vagy amikor a nagymamája templomba vitte, és fogta a kezét. Talán egy kicsit édesebb, egy kicsit furább volt.
Amikor tavaly kiszáradt szájjal és a szemét majdnem végig nyitva tartva megcsókolta azt a lányt, azon tűnődött, hogy talán vele van valami baj. Még azon is eltöprengett – komolyan, csókolózás közben ezen töprengett –, nem meleg-e esetleg.
Vagy talán, gondolta most, egyszerűen csak nem ismerte fel azokat a lányokat. Ahogy egy számítógép meghajtója kiköpi azt a lemezt, amelyiknek nem ismeri fel a formázását.
Amikor hozzáért Eleanor kezéhez, felismerte őt. Tudta.

Eleanor

Jó volt egymás kezét fogni. Eleanor keze nem volt teljesen ciki. És a csókolózás biztonságosnak tűnt, mivel a duzzadt ajakkal nincs semmi baj – és mivel Park általában lehunyta a szemét.
Eleanor törzsén azonban nem volt biztonságos hely. A nyakától a térdéig nem akadt olyan pont, ahol észrevehető struktúrával rendelkezett volna.
Amikor Park a derekához ért, behúzta a hasát, és előrebukott. Ami ahhoz a katasztrófához vezetett… amitől Godzillának érezte magát. (Pedig még Godzilla sem kövér. Csupán gigantikus méretű.)
A dologban az volt az őrjítő, hogy Eleanor szerette volna, ha Park újból megérinti. Azt szerette volna, hogy állandóan tartsa rajta a kezét. Még ha emiatt Park rá is jön, Eleanor túlzottan emlékeztet egy rozmárra ahhoz, hogy a barátnője maradhasson… Ennyire jó érzés volt. Olyan volt, mint az a kutya, amelyik megízlelte az emberi vért, és attól kezdve mindig harap. Egy rozmár, amelyik megízlelte az emberi vért.

Két rossz csillagzat alatt született fiatal története, akik elég okosak, hogy tudják, az első szerelem szinte sohasem tart örökké, de elég bátrak és elszántak, hogy mégis megpróbálják.
A Veszélyes vágyakhoz képest ez sokkal jobban tetszett. Ha őszinte akarok lenni, akkor a könyv nagy részét kifejezetten élveztem. A probléma a vége előtt nem sokkal jelentkezett. Egyszerűen képtelen voltam elfogadni és tényként kezelni a dolgokat. Az első gond az, hogy ha nem jelzik előre, akkor soha az életben ki nem találom, hogy mikor játszódik a mű. Persze vannak benne olyan apróságok, amelyek utalnak erre, de semmi konkrét. Ahogy az előbb is említettem, szeretem a modern dolgokat, de itt ez, ebben a műben nem zavart. Furcsa. Azt hiszem, ez a legjobb jelző erre a könyvre. Minden furcsa benne, és egyáltalán nem hétköznapi. Alapjáva véve nem lenne rossz könyv, de van benne valami, ami nem... egyszerűen csak nem. Szól ez a könyv harcról, kitartásról, reménytelen szerelemről, számomra mégis unalmas és zavart volt. Az Írónőnek minden elismerésem, tényleg, nagyon sokan szeretik ezt a művet, nem sok negatív kritikát hallottam róla. Aki egy kicsit különc romantikus könyvet szeretne olvasni, nem túl happy befejezéssel, az vágjon bele. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója