Mr Grey is coming
2015. január 25., vasárnap
Arra gondoltam, hogy írok egy szürke ötvenes posztot, mivel itthon szenvedek egy kellemes arcüreggyulladással. Legalább ennyi örömöm legyen. :)

Kezdjük azzal, hogy én elég régen olvastam a trilógiát. Nyolcadik osztályos voltam talán. Sokan mondták, hogy olyan fiatalon? Én elég korán érő típus vagyok, nincs bennem nagyjából semmi lázadási ösztön, az olvasás tökéletesen kielégít. Szóval, teljesen értettem a könyvet. És azt kell mondanom, hogy elszórakoztam a trilógián. Jó, tény, hogy a könyv szexuális része nagyon hidegen hagyott/hagy, annyit elárulhatok, hogy a szado-mazo dolog nem lesz az én világom.
Ehhez egy kis érdekesség Jamieről (mivel ő sem ebben a 'világban' él, neki is kellett egy kis oktatás):

"Elmentem egy klubba, ahol egy domina, és két "alárendeltje" volt a segítségemre. Kaptam egy sört, és szerencsére nem kellett csinálnom semmit, csak végignéznem az egészet. Kicsit fura volt ezek után hazamenni a feleségemhez és az újszülött kislányomhoz, mindenesetre órákig zuhanyoztam, mielőtt hozzájuk értem volna."

Muszáj megjegyeznem, hogyha én órákig zuhanyoznék, anyu egyszerűen kinyírna, és még a pénzem is elvenné, hogy fizesse a számlát. A lényeg: ez azért elég bizarr nem gondoljátok? Gyorsan lépjük tovább, mielőtt az agyam működésbe lép. Visszatérve a véleményemre, elég érdekes a történet. Még mindig nem tudom magamban hova tenni. Az biztos, hogy a harmadik rész tetszett a legjobban. Egy kis lövöldözés, és cuki gyerekek. :) Maga a történet számomra nem meghatározó, nem fogom lehúzni, nem értékelem jóra.

Amíg kellett, addig elvoltam vele. Az más kérdés, hogy a magyar fordítást nem tudom figyelmen kívül hagyni: a szent(séges) basszantyú szó, valami eszméletlen. Rossz értelmében véve. Először csak vihogtam rajta. Majd komoran néztem. Aztán elegem lett. Végül kedvem lett volna írni a fordítónak. Inkább nem tettem semmit, de az emlék ott kísért az agyam sötét részében. Összességében: én elvoltam a trilógiával, nem lett kedvencem, és olvastam már sokkal rosszabb könyvet is. 

A könyv világsiker lett, bár azt nem tudom eldönteni, hogy azért mert annyira jó, vagy mert akkora híre lett. Az biztos, hogy az írónő valamit jól csinált. Azóta találkoztam felnőtt társasjátékkal, babával, mindennapi használati eszközökkel, ha jól tudom van parfüm, pezsgő, és hm, hát hallottam felnőtt játékokról is (vörös riasztás!). 


Most nézzük meg az előzetest:
Én nem szeretnék a színészekről beszélni, ajánlom a film IMDb-s adatlapját, ott mindent megtaláltok. Persze, a két főszereplőt alakító személyről beszélnem kell.


Dakota Johnson: nem, nem, nem és nem! Ennyiben hagyhatnám a dolgot, mert tényleg ez az, amit őszintén gondolok. Tudom, hogy ez nem rajtam múlik, meg ilyenek, de a véleményem akkor is elmondom. Szerintem, az egyik legrosszabb lehetőség volt Dakota. Nem kérdőjelezem meg a színészi képességeit, nekem külsőben nem passzol. Egyáltalán nem. Valahogy teljesen másképp képzeltem el Anát, és ezért zavaró. Értem én, hogy olyan színész nincs, aki mindenki igényét kielégítse, de ő nálam teljesen a nem felé húz.


Jamie Dornan: csak hogy tisztázzuk: magával a színésszel semmi bajom, sőt mostanában egyre jobban kezdem megkedvelni. Imádom borostával, és van egy kislánya is. :) A Once Upon a Time című sorozatban játszik egy nagyon szexi sheriffet. Esküszöm, először fel sem ismertem. Olyan jól áll neki a borosta! És egy interjúban azt mondta, hogy borosával sokkal magabiztosabbnak érzi magát. Nagyon helyes, igaza van. Épp ezért nem értem, hogy minek kellett annyira szőrteleníteni. Oké, Grey karaktere egy nagyon finom külsővel megáldott pasi, de na. Akkor lett volna más színész, aki jól néz ki szőrzet nélkül is. Nekem mutasson bárki, bármilyen képet róla, ha nincs borostája nem fog tetszeni. A színészi tehetsége megvan hozzá, ezt aláírom. Persze, én Matt Bomert tudnám leginkább elképzelni, de azért mindenkinek vannak határai (ajánlom a Magic Mike című filmet lányok: Alex Pettyfer, Channing Tatum és Bomer félmeztelenül - remek anatómia!).Forgatással kapcsolatos érdekesség:

A pikáns részlet, ami nem is mindig olyan pikáns!

"Eleve nagyon kínos, hogy le kell vetkőznöd mások előtt, de hogy semmi gond ne legyen, a privát részeimet be kellett csomagolni egy testszínű zacskóba, amit a testemre ragasztottak," mesélte a színész."

Ebből is látszik, hogy miért léptek vissza olyan sokan, amikor a válogatás volt.


Filmzenék: 

Ehhez annyit tudnék hozzáfűzni, hogy ha nem tudom, hogy a szürkéhez készült, akkor is rájöttem volna. Nekem a zene se tetszik, meg a klip se. Hím neműek előnyben!

 


Na igen, Ellie azért máris jobban nyomja! Kaptunk részleteket a filmből, illetve egy nagyon szép klipet. A zene is hallgatható. :)


Erről beszéltem! Jamie, mint vadász (OUAT), és Jamie, mint Grey.
Nálam a választás egyértelmű. 
 Rengeteg Tv spotot és rövidebb-hosszabb előzeteseket találtok youtube-on. Én nagyon várom a filmet, annak ellenére, hogy közel sem lett kedvencem a trilógia. Ezt a filmet, mindenki a nagy hírneve miatt várja.
Jegyet a Cinema City honlapján tudtok lefoglalni. Én úgy tudtam, hogy végül 16-os lett a film, de most megint 18-as karikát látok mindenhol. Ne törődjetek vele, anyu elárulta, hogy amikor ő volt ennyi idős, semmilyen karika nem volt. Ezt nem években kéne nézni, hanem felfogási és érettségi szintben.
Remélem élveztétek ezt a kis posztot szürkéről. Előre is kellemes szórakozást és időtöltést Mr. Grey-el. :)Ui: megtaláltam! 


Források: Blikk, Sztárklikk

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója