Móra Kiadóban jártam
2014. november 1., szombat
Mindig óriási megtiszteltetés valami olyannak a tagja lenni, amit más nem láthat/tudhat. Ilyen volt nekem ez a kis látogatás a Móra kiadóba. Itt is szeretném megköszönni Tijának, amiért meghívott magukhoz, mindenki nagyon lelkesen fogadott, és ez annyira jó érzés volt. :)Hogy ne legyen senkinek kérdése ezzel kapcsolatban, elmesélem azt a roppant egyszerű sztorit, amivel sikerült ilyen jó kapcsolatba kerülnöm a kiadóval.
Február lehetett, amikor folyton szembe jött velem az első két LOL-könyv (Youtube-sztár, Rocksztár). Esküszöm nektek, nem akartak békén hagyni. Őket láttam az interneten, a könyvesboltban, mások kezében. Kis idő elteltével, egyik délután fogtam magam, leültem és elolvastam a fülszövegeket. Ott, abban a pillanatban azt mondtam, hogy én ezeket MOST akarom olvasni. Gyorsan megrendeltem őket a líránál (és repdestem az örömtől, amiért olyan jó áruk van), hogy másnap mehessek is értük a boltba. Ez így is történt, és egyből kiolvastam mind a két könyvet. Valamikor nyáron, vagy ősszel, nem emlékszem pontosan, írtam a Móra kiadó facebook oldalának egy üzenetet, hogy mégis hol késik a következő LOL-könyv. Válaszoltak, meg minden, aztán pár hónappal (?) később kaptam egy üzenetet, hogy adjam meg az e-mail címem, mert a LOL-könyvek szerkesztője felszeretné venni velem a kapcsolatot. Hú, mondom, oké, enyhén sokkos állapotban. Tökre vártam azt az e-mailt, és meg is érkezett hamar. Innentől kezdve beszélek Tijával, és kapom a bizalmas információkat. :) Egyébként, ennek az egésznek a lényege, hogy én voltam az első, aki érdeklődött a LOL-könyvek iránt, és állítólag egy kiadóban a felelős szerkesztő, soha nem felejti ezt el. (Mennyire imádom magam, amiért megkérdeztem, hogy mi van Marnival :D)
No, egy kicsit mesélek a kiadóban töltött időről, bár, az igazság az, hogy a négy órás beszélgetésünk alatt volt szó mindenről. Felesleges lenne leírnom, mert úgysem tudtuk hozzászólni (sajnos). Az alaptéma, természetesen, a könyvek voltak. Ami érdekelhet titeket, és talán szabad elárulnom, hogy jövőre is négy LOL-könyv fog megjelenni. Igen, tudom, hogy magatokban feltettétek a kérdést, hogy "Csak annyi?:(". Egyenlőre, csak ennyi, de lesz ez még több is. ;) A címek már nagyjából megvannak, és a LOL-könyvek facebbok oldalán közzé lesznek téve, úgyhogy érdemes figyelni őket. Az elsőt láthattátok is:

Komal Kanttól az Impossible. A With Me sorozat első része, de a folytatás, nem Aston & Luka története lesz. Az ő sztorijuk ebben a kötetben lezárul. Ééééés lefordítottam nektek a fülszöveget. (Próbáltam szépen, de nem vagyok fordító..)


Ashton Summers a legnépszerűbb lány akar lenni a sulijában, és ezt semmi - vagy senki - nem akadályozhatja meg. Különösen nem Luca Byron, őrült szomszédja, a tetoválásaival, a hangos zenéjével és az idegesítően zöld szemeivel. 

Luca Byronnak három célja van az életben: befejezni a középiskolát, biztosnak lenni abban, hogy a garázs zenekara több lesz, mint hobbi, és elfelejteni Astont, az ex-legjobb barátját, akit nem tud kiűzni a fejéből. 

Az utolsó dolog, amit Aston és Luka akart, hogy felélesszék a barátságukat, de amikor Aston lefelé indul el a suli ranglétráján, Luca - az új énjével - az egyetlen, aki segíthet neki. Újra barátokká válni rossz ötelt, de ami még ennél is rosszabb, hogy egy párt alakítsanak. Először az együttlétük kezd elviselhetetlenné és bosszantóvá válni, de a dolgok kezdenek megváltozni, amikor Aston és Luka felfedzik, hogy miért is távoldotak el egymástól hét éve. 

Most, lehetetlennek tűnik elválasztani őket.Igen, bad boy. Igen, határozott lány. Igen, barátságból. Igen, imádni fogjuk. Igen, megőrülünk, mire kijön. Azt nem tudom, hogy ez a kötet mikor fog megjelenni magyarul, de 2015-ben az első könyv március körül várható. 
Megtudtam pár dolgot a könyv kiadás árny oldalairól, illetve nehézségeiről. Gondolta volna az ember, hogy a cím választás, illetve a fülszöveg írás a legnehezebb dolog? Azt is megtudtam, hogy a könyvek ára (úgy átlagosan) nem azért drágább Magyarországon, mert több emberen megy keresztül (fordító, korrektor, szerkesztő stb. - Amerikában nem fordítani az angol könyveket, mégis ezerszer olcsóbbak), hanem mert drágább a jogdíj (ha jól emlékszem - bocsi, nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz) a papír, a nyomda, meg ilyenek. Az is kiderült, hogy a KMK sok jó, nagyon jó könyvet rejteget. Csak győzzék kiadni... 
Nagyon sok jó dolog vár rátok, ha veszitek azokat a LOL-könyveket, és ilyen lelkesedéssel írtok róluk. Két program is szóba jött, amiket nem árulhatok el, mert nem biztosak, de azt tuti, hogyha megrendezésre kerülnek, akkor nagyon jól fogunk szórakozni. 
Nem igazán akartam mást leírni, nem is lehetne, bár az a négy óra, amit végig beszélgetünk Tijával elég kevésnek bizonyult. Mivel én messze lakom Budapesttől, máshova is be kellett mennünk, ha már egyszer ott vagyunk. Egy dolgot felejtettem el megkérdezni Tijától: Hogy a beszélgetés után mit gondról rólam. Azt kapta, amire számított, vagy mást. Reméljük, csupa pozitív dolgot. ;)
Ha kérdésetek van, csak nyugodtan, amire szabad, arra válaszolok. Ma még igyekszem hozni egy értékelés posztot, majd még eldöntöm, hogy Sarah Dessenről áradozzak, vagy szidjam Callie&Kaydent. :)

4 megjegyzés:

 1. Hahó!

  Megnyugtat, hogy ezek szerint nemcsak én éreztem úgy tegnap, hogy az a négy óra marha kevés volt... :)
  De komolyan, még ma délelőtt, porszívózás közben is azon járt a fejem, hogy tulajdonképpen alig érintettünk néhány könyvet (15-20-nál biztos nem többet...), és mi mindenről kellett volna még beszélnünk!
  Hogy válaszoljak Kíra kérdésére: szerinted milyen véleményem lehet valakiről, akivel négy órát beszélgetek, te??!! Hát nyilván nagyon-nagyon jó! :) :) Fenemód törpös volt végre személyesen találkozni, mert hiába dumáltunk már sok-sok könyvről írásban, azért személyesen mégis más, nem? Most már hangot, gesztusokat is tudok kötni hozzád! Szóval nekem hihetetlenül klassz élmény volt a találkozás. :)
  A kollégáim néha sajna megzavartak minket holmi hülye munka miatt (tudom, felháborító...), de Kíra így legalább ízelítőt kaphatott abból, hogy készül nálunk például egy borító: öt ember egyszerre üvöltözik, csapkod, mondja a magáét, aztán vigyorgunk, mint a hülyék, mert a sok kajabálás közben valahogy megszületik az a szerencsétlen borító... Lehet, hogy más kiadóban ez higgadtabban zajlik, de nem érdekel, én imádom a mórás hangulatot! :)
  Amúgy mire megkaptam Kíra levelét, addigra a LOL már nagyon ment, de olyan még nem fordult elő, hogy valaki írásban dicsérje a sorozatot, és szinte követelje az egyik szerző következő kötetét! Ez nagyon nagy élmény volt, és az ilyesmit az ember tényleg nem felejti el... :)
  Azt is tudom, hogy csomóan Kírától kolbászoltatok el a LOL FB-oldalára (ezért is köszi neki), és azóta úgy érzem, mintha egy egész éteri családom lenne! Tudom, hogy a LOL-oldal nem hasonlítható ismertségében pl. a Vörös pöttyöséhez, de az is tuti, hogy nekem minden egyes lájkotok, hozzászólásotok, üzenetetek bearanyozza a napomat!
  Az, hogy néhány emberrel rendszeresen levelezhetek, és könyvekről dumálhatok (pl. Lola, Kitty, Dorka), az... hát arra nincs szó! Mert én imádom ugyan a kicsiknek szóló kiadványainkat (életem és vérem pl. Lumpi Lumpié vagy a Puszirablóké), de a YA a szenvedélyem, és rajtatok kívül nincs kivel megosztanom ezeket az élményeket... Szerencsére az egész Móra lelkesen támogatja a LOL-t (Böbe kolléganőm például igazi rajongó, addig könyörög, míg beadom a derekam, és odaadom neki a nyers fordítást... Mohácsi Kati pedig gyakorlatilag bármiben segít, amire megkérem), de a többi YA-ot nem ismerik. Nektek viszont lelkesedhetek vagy utálkozhatok, mert jó eséllyel ismeritek, vagy legalábbis kíváncsiak vagytok az adott könyvre. Ezért van az, hogy időnként pofátlanul Kíra oldalán mondok véleményt egy-egy KMK, Maxim vagy Ciceró stb. regényről, mert hát a LOL-on ezt mégsem illene... viszont igenis szeretném felhívni rájuk a figyelmet, vagy épp elvenni a kedveteket valamelyiktől...
  Mert az a nagy igazság, hogy magánemberként engem marhára hidegen hagy, hogy mórás vagy nem mórás egy könyv, az a lényeg, hogy hozzájussatok ezekhez a YA-okhoz. Nyilván az a cél, hogy többségük a LOL-ban jelenjen meg, de hát évi (egyelőre!) négy cím ehhez marhára nem elég.
  Hát most már talán nem csodálkoztok, miért dumáltunk négy órát... Egyszerűen képtelen vagyok befogni a szám. :( Esküszöm, eredetileg csak annyit akartam írni, hogy mennyire örültem Kírának, de aztán... valahogy ez a szövegtenger lett belőle... Bocsi!
  Már itt sem vagyok, sziasztok! :)

  Tija

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Legközelebb egy hétre megyek, sátorral, meg sok tartós kajával! :D
   Nem zavart, hogy a kollégáid jöttek-mentek, valakinek dolgozni is kell... :)
   Szerintem, ez sokkal jobb, mintha mindenki csendben közölné a tippjét, és egy ilyen hűvös, nyomasztó hangulat lenne. Kifejezetten szórakoztatóak voltatok.

   Törlés
 2. Szia! (Persze, hogy tegnap elfelejtettem írni.)
  Annyit szerettem volna hozzáfűzni, hogy szerintem nagyon mázlista vagy és nagy öröm látni, hogy a Móra Kiadónál ilyen jól odafigyelnek az olvasókra! Sajnos éppen az olvasók felé irányuló viszony miatt kezd elmenni a kedvem életem meghatározó kiadójától, ami nem egy jó dolog. :( Viszont nagyon örülök, hogy lehetőséged volt meglátogatni őket, remélem még sokszor lesz és hogy majd azokról is beszámolsz, mert nekem nagyon tetszett ez a bejegyzés. :)
  A LOL-könyvek közül sajnos még egyhez sem volt szerencsém, persze ez nem azt jelenti, hogy ne nézegettem volna őket. Sőt, nemrég egy Molyos ajándékozás miatt megrendeltem Az égig földig ér című könyvet, ám mivel az ajándékozottamat kizárták, ezért "rajtam maradt". Eddig becsomagolva hevert a szekrényben (hátha más ajándékozáson elküldhetem valakinek), ám a posztod hatására nagy valószínűséggel inkább megtartom magamnak és igyekszem előrébb venni a várólistámon is. A tanulás miatt sajnos most nagyon meg kell válogatnom, hogy mit olvasok, így mindig az kerül előre, ami a legjobban érdekel. :)
  Azt hiszem, hogy ennyit szerettem volna, csak telefonról egy örökkévalóság lett volna megírni. :) További jó olvasást és blogolást! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hahó! :)
   Nem gond, így is annyira örülök, hogy írtál.
   Nem azért fogom ezt írni, mert kapcsolatban állok a Mórával, de igazad van. Sokkal jobban odafigyelnek, és tényleg érdekli őket minden.
   Ezt örömmel hallom, és tervezem, hogy megyek még, de legközelebb minimum egy hétre. :D
   Bevallom, az Ég a földig az egyetlen, amit majdnem utáltam. De ettől függetlenül próbálkozz meg vele, sokaknak tetszett. Ha setleg nem tetszene, mindenképpen próbálkozz meg a többi LOL-könyvvel is! ;)

   Törlés

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója