Chanda Hahn: Bűbájtalan #Balszerencsés tündérmese 1.
2014. november 16., vasárnap
Maxim, 2014
256 oldal
Besorolás: ifjúsági, paranormális
Sorozat: Balszerencsés tündérmese 1.
Eredeti mű: UnEnchanted


Mina Grime az iskola lúzere, egészen addig a napig, amíg meg nem menti a suli legmenőbb pasijának az életét egy iskolai kiránduláson. Egy csapásra minden megváltozik, a lány hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és minden lépését a szerencse kíséri. De mikor már a dolgok nem is mehetnének jobban, Mina édesanyja bejelenti, hogy elköltöznek. Mina kérdőre vonja édesanyját, aki kénytelen elmondani a családi titkot. Mina Grime valójában a Grimm testvérek leszármazottja, és egy átok terheli őt, mely generációról generációra öröklődött. Vannak rések, ahol az emberek és a tündérek világa összeér, ezen a mesevilág lényei átszöktek, és az emberek bosszantásával múlatják az időt. Mikor az emberek megelégelték, alkut kötöttek a varázslényekkel. Azok megígérték, hogy ha az emberek végigjátszák az összes mesét, és sikeresen befejezik a történeteket, visszamennek saját világukba. Ám a mesék gyűjteménye egyszer csak életre kelt, és saját maga kezdte irányítani a történeteket, megnehezítve ezzel az emberek dolgát. Olyannyira, hogy bár a Grimm testvéreknek több mint 170 mesét sikerült végigjátszani, nem tudták mindet befejezni. Így öröklődött az átok generációkon át. Most Minán a sor, hogy belépjen a mesevilágba és megtörje az évszázados átkot...

Nagyon hamar kiolvasható könyv, ugyanis pörgős, izgalmas és érdekes. Engem teljesen magába szippantott, legalábbis egy darabig. Volt egy pillanat, amikor már sok minden nem tetszett és zavart.
Megérkezett 5 darab Maximos könyvem, a Cseresznyepiros nyarat tegnap elolvastam, ez a könyv volt a következő, amire nagyon kíváncsi voltam. Eredetileg anyukámnak vettem meg, mert ő nagyon szereti a Grimm mesés sorozatokat, filmeket. Nos, ez egy kicsit megváltozott, mert biztosan kölcsön fogom neki adni, de most már az én polcom tulajdona. Elég rövidre sikeredett regény, amit nagyon sajnáltam, ugyanis szívesen olvastam volna többet is Mináról.
Mina az a szereplő, akit szívből sajnálsz, és mindig őszintén együtt érzel vele. Megtudtam érteni, mert én is hasonlóan szerencsétlen vagyok, de nem túl valószínű, hogy egy átok miatt. Aranyosan béna, közben teljesen őszinte és elég fura életstílusa van. Vele együtt mosolyogtam, sírtam (de kajak! ilyen jó régen történt velem), harcoltam és dühöngtem. Nagyon sikerült a szívembe lopnia magát. A furcsa stílusához hozzá tartozik Nan, aki a legjobb barátnője. Tipikusan egy olyan karakter, aki ha jelen van, egy hideg limonádéként szolgál a nyári 40 fokban. Tény, hogy most ősz van, 10 fok és meleg teára vágyom, de értitek, na. Nagyon vicces, egyedi style és megvannak a maga szokásai. Kedveltem, és abszolút illik a sztoriba.
Hmmm.. nagyon fincsi és
hasonlít Jaredre. Ki is ez a modell?
Beszéljünk Brodyról. Nem szeretjük Bordyt, inkább ne beszéljünk róla. Oké, tudom, muszáj. A könyv legelejétől kezdve, az utolsó szóig egy furcsa érzés kísért, amikor az említett srác szerepelt. Nem tudom miért, de egy olyan se rossz-se jó feeling követett végig, és nem akart békén hagyni. Egyszerűen a tettei végtelenül furcsák és megindokolatlanok voltak. Csinált valami, de azt egy olyan hülye okkal támasztotta alá, hogy csak ráztam a fejemet. Amit Minával művelt az ésszerűtlen és átlátszó volt. Na, meg idegesítő. Nem sikerült megbékélnem vele, annak ellenére hogy aranyos, meg minden. Sokkal inkább szerettem Jaredet. Óóó, igen! Jared a szexi, titokzatos és okos pasi. Imádoooom az ilyet. Egy fajta megváltásként jelent meg a könyvben, és én nagyon-nagyon örültem neki. Ahogy említettem, nagyon okos, jóvágású fiatalember, aki remekül harcol, és mellékes információként megjegyzem, hogy tündér. A szexi tündérek a legcsábítóbbak, ez tény. Imádtam, hogy bunkó és őszinte, hogy megfejthetetlen és hogy aranyosan próbálja elrejteni az érzéseit. Higgyétek el nekem, a 51684. romantikus könyv után, ti is tudni fogjátok a jeleket.
A cselekmény nagyon dús, hiszen modernizált meséket kell megoldani. Nem feltétlenül kell szeretni a Grimm történeteket, mert például én se tanúsítottam különösebb érdeklődést irántuk, mégis imádtam olvasni ezt a könyvet. Mina élete és származása a fő szál, amiből indul ez az egész dolog. Sok furcsaság történik vele élete során, ezért az anyukája mindig költözik vele, egészen addig, amíg Mina ezt meg nem unja, és kíváncsi nem lesz az igazságra. Hogy mi az? Nem árulom el, mert el kell olvasni ezt a könyvet. Mina élete megy tovább, de egy kicsit kiszínezzük a történet, és mese szerű kalandokba keveredünk. Ahhoz képest, hogy ez egy ifjúsági könyv, mert a szereplők 16 évesek, vannak benne durva dolgok. De, nyugi, mert nagyon szoldian van leírva, és nem lesznek tőle rémálmaid (ennek ellenére Szürke Farok nagyon ijesztő - igen, halál komolyan mondom, hogy ez a neve). Sara, Mina anyukája nem a legjobb karakter, de teljesen meglehet érteni az álláspontját. Valakit már elvesztett, és nem akarja, hogy ez újra megtörténjen. Egyébként, az egyik legeredetibb szereplő, akiről olvastam, az Mina öccse. Nem árulom el miért, ezért már megéri megvenni a könyvet.
Annak ellenére, hogy mennyire imádtam a feléig, utána kezdet kialakulni bennem valami, ami nem tetszett. Egy kisit megváltozott a sztori, olyan dolgok történtek, amiknek nagyon nem örültem, Ezért kell azt mondanom, hogy ez most csak 4 csillagos könyv, de ha a folytatások ennél jobbak, és Jared még jobban előtérbe kerül, akkor nagyon boldog leszek.
Egy kis plusz:
Angolul már 4 résznél tart a sorozat, és a fülszövegek alapján beteljesül az, amit jósoltam. Szerintem, a zárókötet a Forever lesz, ami 2015 júniusában fog megjelenni.


Hú, ez a Fable.. nagyon szépen fog mutatni a polcomon. Valaki mondja meg ki ez a modell!
Borító: Messziről szép, közelről még szebb.

Kedvenc karakter: Jared, Charlie

Mélypont: A könyv vége. Nem említettem, hogy függővége van?:)

Kedvenc jelenet: Minden, ami Jared!

Összességében: Lesz ez még jobb is, én várok rá.

Értékelés: 5/4

2 megjegyzés:

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója