Holly Smale: A lány, akit soha senki nem vett észre #Geek Girl 1. - Nyereményjáték!
2014. október 26., vasárnap
Manó Könyvek, 2014
352 oldal
Besorolás: ifjúsági, romantikus
Sorozat: Geek Girl 1.Harriet Manners tudja, hogy egy macska fülében 32 izom van, hogy az egy napi járásra lévő hely 27 750 méter messze van, és azt is, hogy egy átlagember naponta 15 alkalommal nevet. Azzal is tisztában van, hogy a denevérek mindig bal irányba repülnek, ha előjönnek az üregükből, és hogy a dinamit egyik alkotóeleme a mogyoró. Azt viszont nem tudja, hogy vajon miért nem kedveli őt senki az iskolában. Így hát, amikor Harrietet felfedezi egy modellügynökség, megragadja a lehetőséget, hogy új emberré váljon. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy ellopja a legjobb barátja álmát, magára vonja ősellensége, Alexa haragját, és újra meg újra hülyét csináljon magából a pofátlanul jóképű modell, Nick előtt. És még akkor is, ha hazudnia kell azoknak, akiket a legjobban szeret. Bár ott van mellette segítőtársnak a mindig lelkes és izgatott apja, meg az überstréber zaklatója, Toby is, mégis egyik divatkatasztrófa követi a másikat, és Harriet lassan rájön, hogy a divat kulisszái között ugyanúgy nem találja a helyét, mint a hétköznapi világban. Vajon sikerül-e stréberből menő csajjá változnia, miután a régi élete szinte már darabokra hullott, vagy mindent elszúr az új életében is?


Úgy tartom, hogy mindig az első gondolatok, vélemények, érzések a legjobbak. Nos, a bejegyzésem erről a könyvről elveszett, mert a gépem meghalt, ezért újra kell írnom. Nagyon igyekszem, hogy ez is élvezhető legyen.
Nekem annyi elég volt a könyv beszerzéséhez, hogy geek. Soha nem foglalkoztam ennek a szónak a jelentésével, de azért az alapműveltség követeli, hogy nagyjából tudjuk mit is takar az, ha valaki geek.

"A geek angol szó (magyarul: kockafej, kocka, er. jelentése: stréber) a túlzottan intellektuális beállítottságú emberre használt korábban pejoratív (informális, azaz bizalmas nyelvben használatos; szleng) szó, különösen ha ez az érdeklődés egy szűk területre irányul."
(forrás: Wikipédia)

A geekségnek több területe van, ezért, úgy gondolom a molyok valamilyen szinten geekek. Hiszen, egy területre irányul az érdeklődésünk. Nos, most hogy mindenki tudja a szónak a jelentését, térjünk a lényegre. 
Számomra ez a könyv mindig is a Geek Girl címet fogja viselni, mert ez a magyar cím nem igazán nyerte el a tetszésemet. Amíg nem olvastad a könyvet, nem fogod megérteni, hogy mit is takar. Persze, következtetni lehet, meg ott a fülszöveg, de akkor is. A főszereplő, Harriet egy totál stréber lány. Szerintem, a mai világban nincs ezzel semmi baj, bár, nem tudom, amerikában hogy állnak az ilyen dolgokhoz. Tényleg kiközösítik a strébereket? Nem igazán tudom felfogni, hogy miért. Lényegtelen. Szóval, Harriet, aki egy borzalmasan okos karaktert alakít. Néha már zavaróan. Nagyon érdekes dolgokat tudtunk meg a könyvből, és ezek a kis okosságok mindig feldobtak. Harriet kedvelhető, aranyos, meg minden, de túl kell lépni egy-két dolgon, hogy azonosulni lehessen vele. Szeret khm elhallgatni dolgokat, és nem igazán érez késztetést a dolgok rendbehozására, csak amikor már majdnem késő. Persze, minden jó, ha a vége jó. Könnyen felejthető karakter, de mégis csak róla szól a könyv. 
A megjelenéséről nem igazán tudtunk meg sok mindent, vagy csak az én figyelmemet kerülte el nagyon, de a lényeg, hogy egy modellügynökség felfigyel rá, és innentől lesz izgalmas a dolog. Legjobb barátnője, Nat, nem meglepő módon modell szeretne lenni. Nem igazán kedveltem meg, többnyire idegesített. Igaz, hogy Harriet hibázott, de azért egy picit sikerült túljátszani a dolgokat. 
Fontos szereplők Harriet szülei. Nem tudtam őket hova tenni. De komolyan. Számomra annyira furcsa volt a kapcsolatuk, meg ők maguk is, hogy csak meresztettem a szemem. Nincs ezzel gond, az apuka kifejezetten szórakoztató. :) 

"Ne foglalkozz Annabellel: ő most nagyon érzékeny! Azt hiszem, most jöhetett meg neki. Tudod: ilyenkor vérfarkassá változik."

Az én édes drága cunci mókuskám, Wilbur. Hát hogy lehet valaki ennyire cuki pofa? Esküszöm nektek, már miatta el kell olvasni ezt a könyvet. Olyan becézések jelennek meg, hogy rajzóra közepén, simán felvihogtok. A kicsi Kókuszgolyómtól kezdve, a pici barackmagomon át, a bájos alien kacsáig minden fellelhető itt. Hatalmas arc, és óriási meglepetést tartogat a könyv végére, szóval tessék elolvasni! Kikérdezem. 

"- Hát akkor - szól közbe végre Will -, én körbenézek itt a sötétben, ha akarjátok.
- Most komolyan - csattan fel Nick, és pisztolyt formáz az ujjaival. - Lepuffantalak ott a sötétben, és hidd el: találni fog."

Ott van még Nick, aki erdfuigvfvgirgr eszméletlen. Nagyon nagyon nagyoooon imádtam. A legnagyobb baj az volt, hogy keveset szerepelt. A könyv végére (végre valahára) megtörtént, amire mindenki várt, és vége. Vége. Érted, vége? Mert sorozat. Igen, ez a könyv is egy sorozat első része. Annyira beleéltem magam, hogy ez egy cuki, egykötetes kellemes szórakozás lesz, hogy elfelejtettem utána nézni. Pech. Biztos vagyok benne, hogy a következő részekben többet fog szerepelni, mert elég nyilvánvalóak a szándékai. Imádtam, hogy okos, kicsit furcsa, határozott és vicces. Persze, a modell külső alap. Igazi szellemes, őszinte és azonnal szerethető karakter. És vannak titkai. Amik könnyen megfejthetőek, és átlátszóak. Alig vártam, hogy a kis butus Harriet mikor jön rá. 

"A járda és a kosztümöm is szürke, szóval talán ha teljesen mozdulatlan és néma maradok, akkor sikerül beleolvadnom a környezetembe, így a hang tulajdonosa nem lát majd többé. 
A módszer nem működik.
- Szóval, Asztallány - folytatja a hang, és úgy tűnik, ő ma a másik ember, aki úgy beszél hozzám, hogy közben próbálja visszatartani a röhögését. -  Most épp mit csinálsz?
Ez nem lehet igaz.
Pedig de.
Mert amikor kinyitom az egyik szememet, és átlesek az ujjaim között, nem más ül ott mellettem a járdaszegélyen, mint az Oroszlánfiú."

A történet cselekményekben nem annyira dús, de amikor történik valami, az elképesztő. Divatbemutató, ahogy még soha. Yukát ne is említsem... Halálra neveted magad, a fejedet fogod, hogy "Ilyen nincs!", aztán újra röhögsz. Egyszerűen jó. Üdítő, kellemes olvasmány, azoknak, akik ki akarnak lépni a napi rutinból. Szülőknek is tökéletes, annak ellenére, hogy ifjúsági regény. Minden YA kedvelőnek el kell olvasni. Garantált szórakozás. :)Borító: Szép, élénk színek, figyelemfelkeltő. 

Kedvenc karakter: Oroszlánfiú, Wilbur, Yuka

Mélypont: A könyv vége.

Kedvenc jelenet: A könyv vége. :D

Összességében: Cuki, nagyon vicces, várom a folytatást. 

Értékelés: 5/4

Ééééééés a nyereményjáték, ami a Manó könyvek kiadó nélkül nem jöhetett volna létre. Itt is szeretném megköszönni a felajánlást. :)
A szabályok egyszerűek: a két lájkoláson kívül minimum egy (!) +5 pontos feladatot teljesíteni kell. Illetve a kérdésre válaszolni kötelező! Tehát, hogy rész vegyél a soroláson, teljesítened kell:
- Lájkold a Manó könyvek facebook oldalát
- Lájkold a Kiruu zakkant kuckója facebook oldalt
- Válaszolj a kérdésre
- Válassz egy +5 pontot érő feladatot, és csináld meg

Természetesen, minél több pontot megcsinálsz, annál több az esélyed nyerni. Fontos, hogy CSAK magyarországi címre postázok! Sok sikert! :)a Rafflecopter giveaway

46 megjegyzés:

 1. Szia! hát geeknek nem tudom mennyire mondjam magam mert az osztálytársaim nagy részéhez képest az vagyok de annyira nem..:D bár ha az lennék se lenne baj szerintem :) de mivel biomérnöki szakra készülök egyetemre szerintem rám lehet mondani hogy az vagyok :D

  VálaszTörlés
 2. Szia!:)
  Ha úgy állapítjuk meg, hogy a könyvmolyok is geekek, akkor természetesen én is közéjük tartozok. :DD De egyébként semmi bajom az ilyen emberekkel, meg sose értettem meg miért nézik le a stréber embereket. Sokan sajnos nincsenek is tisztában a szó jelentésévél, és már akkor lestrébereznek valakit, amikor csak annyit látnak, hogy tanul. Szóval engem igazából nem zavarnak a különc emberek, mert ilyenek is kellenek.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem attól függ, hogy (pl) én geek vagyok-e, hogy milyen társaságban vagyok éppen. Az osztályomban egyáltalán nem, mert mindenki eléggé okos és értelmes. De más társaságokban, például a volt osztályomban már szerintem annak számítottam.:)

  VálaszTörlés
 4. Szia! Hát ahhoz,hogy geek legyek még elég sokat kellene okosodnom de remélem,hogy már közel járok hozzá :D Szerintem a stréber egy annyira csúnya kifejezés.Meg azt sem értem,hogy mért nézik le őket sokan.Szerintem a mai világban ennek inkább egy dicséretes dolognak kéne lennie,mintsem,hogy szégyellni kelljen.

  VálaszTörlés
 5. Hát a régi osztályomban én geek voltam már csak az olvasás miatt is. De az új osztályomba majdnem mindenki szeret olvasni szóval sokan vagyunk geekek.Amugy nekem nincs velük bajom:)

  VálaszTörlés
 6. Én nem igazán ismerek geekeket, én sem vagyok az szerintem, bár az osztálytársaim nem ezt mondanák :)

  VálaszTörlés
 7. Könnyed, szórakoztató olvasmánynak tűnik, nekem megtetszett a véleményed alapján :)

  VálaszTörlés
 8. Már egy ideje kinéztem magamnak ezt a könyvet, érdekesnek tűnik :) Köszi, hogy írtál róla.

  VálaszTörlés
 9. Én abszolút nem tartom magam geeknek, negatív jelentést hordoz számomra ez a szó :/

  VálaszTörlés
 10. Az előző kommentem valahogy elszállt.. :D Én nem nevezném magam geeknek, mert tanulni sem szeretek, csak azt, ami tényleg érdekel, hiába falom a könyveket, attól még szerintem nem vagyok geek, bár egy műveletlenebb társaságban már így is annak számítok :)) Szívesebben hívom magam molynak :)

  VálaszTörlés
 11. Úúú. Erre nagyon kíváncsi vagyok, most még jobban felcsigáztál. Gonosz vagy!!!

  VálaszTörlés
 12. Én csak a könyvesgeek-ek táborát erősítem, ahogy azon a bejegyzésedben is gondolkodtál. Szerintem Magyarországon teljesen más értelemben használjuk, mint külföldön. Én nekem személy szerint semmi bajom nincs velük, tegyük is hozzá, hogy magamon kívül nem is ismerek senkit, akire ezt a jelzőt rá lehetne húzni! :D
  A geek nálunk a "kockákra" vonatkozik, nem pedig a stréberekre. Plusz, én már főiskolára járok, itt nálunk már nincsenek ilyenek, csak két kategória: érti és nem érti. :)

  ps.: instán guttyan.evi névvel követlek, itt a box-ban nem dobta fel, hogy beírjam a nevemet :)

  VálaszTörlés
 13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 14. Szia!
  Valamennyire geeknek tartom magam. Szeretek olvasni, imádom a kütyüket és pasis játékokkal játszom. Azt hiszem, hogy ezek a geekség korai jelei :D

  VálaszTörlés
 15. Nem tudom. olyan is-is :) A másik suliban szerintem annak tűntem, mert mindenki inkább telefonozott, meg játszott, beszélgetett stb, én meg olvastam is. Néhány ember pl. meg is szólt, hogy mindig olvasok, elzárkózom, meg amikor megemlítettem, hogy mennyit tervezek még elolvasni, csak néztek rám. Viszont a mostaniban az osztály fele minimum szokott olvasni :) Itt már nem nézek ki olyan geeknek.

  VálaszTörlés
 16. Hát nem is tudom a kedvenc időtöltésem az olvasás jók a jegyeim és néha még tanulni is szeretek szóval így visszanézve igen geek vagyok :)

  VálaszTörlés
 17. Eddig nem érdekelt ez a könyv, de most már igen :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak most néztem a kérdést :) Szóval, egyáltalán nem tartom magam geek-nek, de úgy viszonyulok hozzájuk, mint bárki máshoz, igyekszem minden embert előítéletek nélkül, a megismerésük után megítélni.

   Törlés
 18. Szia. Hát azért mindig is tanultam, és igyekeztem jól teljesíteni, de nem mondom magamat geeknek annyira nem vittem túlzásba. Az osztályban persze volt olyan, néha kicsit zavaró tudott lenni, de azért szerintem nem olyan rossz dolog volt. De ezzel a könyves dologgal amit írtál egyetértek :D Szóval akkor könyv geek vagy moly geek vagyunk :D

  VálaszTörlés
 19. Halii! :) Hát, viszonylag geek-nek mondható vagyok.. Mindig én voltam az "okos" az osztályban. Tipikus az a fajta aki segít a háziban.. :D És ez sosem változik.. :D
  Most is folyton olvasok, bújom a könyveket, alig beszélek másokkal. :)

  VálaszTörlés
 20. Szia! Hát... Nem vagyok kimondottan geek, de inkább oda sorolnám magamat, ha a plázacica és e között kéne választanom. :D A könyvet már beszereztem, de a barátnőmet nagyon meg szeretném lepni egy példánnyal Karácsonyra, így reménykedem a szerencsémben. :) Köszönjük a nyereményjátékot!

  VálaszTörlés
 21. Szia! :3
  Hm... Ha a geek eredeti jelentését nézzük, akkor nem... nem igazán mondanám magam strébernek. XD Ha viszont úgy nézzük, hogy a könyvben szereplő lány mennyi érdekességet tud, akkor viszont ezzel kapcsolatban mondhatom magam geek-nek, hiszen én is imádom az ilyen kis érdekességeket. :3 Jah, és köszi a nyereményjátékot. :D

  VálaszTörlés
 22. Szia! Hát én magamat nem sorolnám a geek közzé de a családtagok, barátok igen.
  Én voltam az osztályban az a lány, aki mindenkinek segít, akire ráosztották azokat a feladatokat amiket soha senki nem akart elvállalni,mindezt azért mert "te olyan kis szorgalmas vagy" kijelentéssel Viszont én magamat nagy könyvmolynak tartom!!

  VálaszTörlés
 23. Szia! Nekem nincsen semmi bajom a geekekkel, habár én nem tartozom közéjük. Nem vagyok rossz tanuló, de azért annyira jó sem. De ami lényeg, és ami szerintem a legfontosabb, hogy imádok OLVASNI!!! :))))

  VálaszTörlés
 24. Nem tartozom közéjük, de problémám sincs velük.

  VálaszTörlés
 25. Nem vagyok geek, viszont semmi problémám nincsen velük. Mindenki olyan, amilyen. Felesleges ilyen dologért bántani bárkit is.

  VálaszTörlés
 26. Közéjük tartozom, bár ha valaki rávilágít, akkor csak azt válaszolom, hogy nem kocka, csak lelkes játékos :D Na jó volt idő mikor ténylegesen addig nem függtem a számítógépes játékokon, míg aludtam.

  VálaszTörlés
 27. Kedves kiruu,
  először is köszönjük szépen az újabb nyereményjátékot! :)

  Határozottan nem vagyok geek, a tanulás nem az első számú kedvenc foglalkozásom, annak ellenére, hogy hatalmas érdeklődést fektetek az irodalmi művek iránt. Igazából én annyira bírom a strébereket! Komolya, néha nagyon nagy formák tudnak lenni, nagyon kíváncsivá tett ez a könyv.

  Üdv, Audriana Moore

  VálaszTörlés
 28. Van amikor igen van amikor nem, az a helyzettől és a társaságtól függ.

  VálaszTörlés
 29. Szerintem a könyvmolyok is Geek-ek :D Míg van, aki a kütyükért mi a könyvekért rajongunk :D

  VálaszTörlés
 30. Szia.
  Semmi esetre sem sorolnám magam a geek-ek közé, még akkor sem, ha jó tanuló vagyok, és falom a könyveket, mint a cukrot. Nekem ez a szó annyira negatív (a hangzása is, nem csak a jelentése), hogy nem tudnám magamra használni. :)
  Ellenben a könyv már nagyon régóta kívánságlistás nálam, így nagyon örülnék, ha én lehetnék a boldog tulajdonosa :3 :D

  VálaszTörlés
 31. Szia!
  Akkor én is megosztom a véleményem a többiekkel :)
  Bevallom, eddig annyira nem találkoztam ezzel a szóval, a játék kapcsán néztem utána egy kicsit. Én nem tartottam magam annak, de a gimiben sokszor megkaptam (akár baráti társaságból is), hogy stréber vagyok, meg minek olvasok annyit, miért nem járok inkább bulizni. Saját bevallásom szerint viszont nem vagyok az, sőt, az egyetem óta túlságosan sok mindent csinálok egyszerre (tanulás, otthoni teendők, különórák, szórakozás, sport, család, barátok), úgyhogy annyira nincs időm csak egy dologra koncentrálni. De semmi bajom a Geekekkel. Nekik így a jó, így élik a világukat, az a lényeg, hogy ők jól érezzék magukat a bőrükben ;)

  VálaszTörlés
 32. Áááá, harmadszorra írom újra a kommentet,mindig elszállt valahogy! :) Tagadhatatlanul geek vagyok, főképp a természettudományok, könyvek és képregények terén, de más területeket is kóstolgatok. Soha nem éreztem úgy, hogy ez negatív lenne, sőt, mások sem éreztették velem. Én mindenképpen többnek érzem magam ettől, és szeretem is, amit csinálok.
  (Rafflecopterben K. Bernadett néven futok. :)

  VálaszTörlés
 33. Na igen... elég kocka vagyok :))) PC, Gamer-things, Manga, Book, ilyesmikben vagyok geek főleg, de jól viszonyulok a hozzám hasonlókhoz (főleg mivel a barátaim 90%-a szintén kocka valamiben :DD) - nem tudok úgy tekinteni a geek besorolásra, mint negatívra, mert ha szgépb.zi is a társaságunk, elég életvidám figurák vagyunk:))

  VálaszTörlés
 34. Hát, ha úgy vesszük, eléggé geek vagyok én is :D és itt most nem csak arról van szó, hogy állandóan olvasok, de egyszerűen nem bírom elviselni, ha nem 5-öst kapok az iskolában :DD

  VálaszTörlés
 35. Többé-kevésbé illik rám a geek, mint jelző. Utálok sportolni/mozogni, képes lennék egész nap internetezni, szeretek olvasni, érdekelnek a képregények és igyekszem az iskolában is jól teljesíteni. Sokan negatív értelemben használják a geek szót, viszont szerintem semmi rossz nincs benne. Mindannyian mások vagyunk. Az, hogy esetleg nem tudunk azonosulni egy csoporttal, életstílussal, nem jogosít fel minket arra, hogy ok nélkül sértegessük, kritizáljuk. :)

  VálaszTörlés
 36. Kedvelem a geek jelzős embereket, szerintem nagyon jó lehet ennek lenni. Én nem tudom, az vagyok-e, mert az én életem három dologból áll.
  1. Könyvek
  2. Anime-Manga
  3. Rudi, avagy a macsekom. :3
  Szóval e három dolog az én érdeklődési köröm, és mindhármukat mániákusan imádom, különösen az első pontot, de a többi sem marad le mellette.
  Úgy gondolom, nincs semmi baj vele, sőt, tiszteletre méltó, ha valaki olyan tudással rendelkezik, mint egyek geek-ek. :)
  Már nagyon rég szemezeg ezzel a könyvvel, de olyan mérhetetlen hosszú könyvlistám van, hogy örülök, ha jövő karácsonyra meglesz. Szóval, remélem van esélyem. ^m^ A barátnőm is teljesen oda volt ezért a könyvért, és kíváncsi vagyok rá, de írtóra. :"3

  Lola

  VálaszTörlés
 37. Hát kis mértékben talán én is geek vagyok. Nagyon szeretek olvasni és egyszerűen megőrít ha éppen nincs mit.

  VálaszTörlés
 38. Szia! Én is szeretnék versenyezni ezért a klassz könyvért, mert én is egy geek vagyok, pontosabban könyvmoly-geek :)

  VálaszTörlés
 39. Szia!
  A gimiben minden bizonnyal geek voltam, aztán ráadásul még informatikai pályára is mentem, amire meg eleve általánosítva használják ezt a kifejezést. Viszont azért annyira még sem érzem geeknek, minden jellemzőével együtt, de az is igaz, hogy szeretem tudni és érteni a dolgokat, maximalista vagyok és remélhetőleg precíz. :)
  Köszönöm a lehetőséget!
  J. Krisztina

  VálaszTörlés
 40. Nekem semmi bajom nincs a geek-ekkel. Sőt, magam is az vagyok. :D

  VálaszTörlés
 41. Hát különösebb bajom nincs velük, engem is néztek már sokszor strébernek.... De annál szörnyűbb nincs amikor valakit azért kezdenek ki mert más...

  VálaszTörlés
 42. Már nem járok ugyan iskolába, de mig jártam én is geek voltam pedig én nem voltam annyira jó tanuló, de a barátaim azok voltak és miattuk én is ebbe a klikkbe tartoztam. Jól éreztem magam, mert nagy ivben lesz@rtam, hogy mit gondolnak mások.

  VálaszTörlés
 43. Hát ez is egy irányzat, nekem semmi bajom velük. Véleményem szerint mindenkinek van egy stílusa, amivel jogában áll megmutatni magát a világnak. Én nem tartozom közéjük, és valószínűleg soha nem is fogok... :)

  VálaszTörlés
 44. Szerintem geeknek lenni egyáltalán nem gáz. Őszintén én is az vagyok, ha a sok könyv amit eddig elolvastam ezt bizonyítja.:) Az osztályomban sokszor megkapom a "stréber" jelzőt, nem figyelek oda rá, mert számomra érthetetlen, ez miért ciki. Nem a kedvencem a szó továbbra sem, ha, pedig az engem körülvevő közösségnek ez a kifejezés jobban tetszik, nyugodtam dobálózzanak vele, úgysem tudják mit takar a szó, tehát egészségükre. ;)

  VálaszTörlés
 45. sziaa hát szerintem az vagyok :) Imádok olvasni és eszméletlen sok könyvet olvasok mert 1 könyvet maximum 2 napig olvasok :D

  VálaszTörlés

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója