The Book Blogger Memory Challenge Tag
2014. szeptember 21., vasárnap
Újabb Book Tag-ra hívtak ki, ami hivatalosan angol, de én magyarul írom meg nektek. Az eredeti posztot megtekinthetitek Nicole blogján, akinek itt is köszönöm a meghívást. :)

Szabályok:
Válaszolj a kérdésekre, anélkül, hogy használnád az internetet, vagy ránéznél a könyvespolcodra.
Miután teljesítetted a kihívást, jelölj meg 5 másik bloggert, hogy ők is válaszolhassanak a kérdésekre.1. Nevezz meg egy könyvet, aminek az íróját Michaelnek hívják.

Esküszöm, nem olvastam még Michael nevű írótól. Komolyan. 2. Nevezz meg egy könyvet, aminek egy sárkány van a borítóján.

Ha elfogadható, nekem a Firelight jutott eszembe. A könyv sárkányokról (is) szól, szóval. Jó, a borító nem teljesen sárkány, de sárkányos, na. :D


3. Nevezz meg egy könyvet, amiben van George nevű karakter. 

Az Újjászületett szerető, J.R. Ward-tól. Wrath kutyáját George-nak hívják, aki amúgy egy golden retriever és a kedvenc szereplőm. :)


4. Nevezz megy egy könyvet, amit egy Smith vezetéknevű író írt. 

Rögtön beugrott 3 szereplő ilyen vezetéknévvel, de író... Azt hiszem, nem olvastam ilyen nevű írótól.
(Javítás: Utána néztem molyon és Jennifer E. Smithtől olvastam. Hogy nem jutott ez eszembe?!)


5. Nevezz meg egy könyvet, ami Ausztráliában játszódik. 

Film beugrott egy csomó, de a könyvekkel bajban vagyok. Azt tudom, hogy Dianne Duvall a Darkness Dawns írónője ott él, de hogy ott játszódó könyv nem jut eszembe, az tuti. Rossz a memóriám, vagy a kérdések nem nekem lettek kitalálva?


6. Nevezz meg egy könyvet, aminek a címében egy hónap neve szerepel.

Ez kezd elég idegesítővé válni, de komolyan nem rémlik ilyen magyar cím. Lehet, hogy az eredeti címekben van, de most egy se jut eszembe. Elolvasok egy "hónapos" című könyvet.


7. Nevezz meg egy könyvet, aminek a borítóján egy kés van.

Ez az egyik kedvenc borítóm lesz. Kristin Cashore csodálatos műve: A garabonc. Oké, ez inkább egy kard, de a kard meg egy nagy méretű kés, nem?


8. Nevezz meg egy könyvet, aminek a címében szerepel az "egy" szó.

Egy nap. David Nicholls műve, amit bevallom, nem olvastam, de a filmet láttam és nagyon tetszett.  


9. Nevezz meg egy könyvet, aminek a címe egyenlő a könyv szereplőjének nevével. 

Catching Jordan, ami magyarul Kivédhetetlen szerelem lett, de sebaj. Illetve ott van még Sutton, J.R. Moehringertől.


10. Nevezz meg egy olyan könyvet, amiből film készült.

Nem mondom, hogy a Beavatott, mert Nicole is ezt írta, ezért legyen a Csillagainkban a hiba, illetve a Ha maradnék. Jelöltjeim:
Hédi - Lexa könyves gondolatai
Helén - This is my (book) universe

Mivel nem igazán olvasok blogokat, így, csak két jelöltem van, de ha szeretnéd teljesíteni a kihívást, akkor nyugodtan, csak léci, kommentben linkeld be a posztodat!


Fontos! Ez a bejegyzés saját fordítás, ha ugyanezt viszed el, légy szíves jelöld, hogy honnan származik.

7 megjegyzés:

 1. Na, én megcsináltam: http://www.deszy-konyv.hu/2014/09/the-book-blogger-memory-challenge-tag.html
  :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, Deszy! :) Hogy nem jutott eszembe Jennifer E. Smith?!

   Törlés
 2. Túl sok könyv mi?:D
  Fejembe végigvittem a kéréseket, én is olyan nehezen találtam rájuk megfelelőt.:D
  Szép munka :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen! Ez a baj, túl van terhelve a memóriám! :D Mik lettek a válaszaid? :)
   Köszönöm!

   Törlés
 3. Szia. Én is vittem a kérdéseket:
  http://three-points-of-view.blogspot.hu/2014/09/emlekezos-tag-book-blogger-memory.html
  Köszi az ötletért, nagyon élveztem kitölteni:)

  VálaszTörlés
 4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója