Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása #Penryn & the End of Days 1.
2014. szeptember 23., kedd
Könyvmolyképző, 2013
342 oldal
Besorolás: fantasy, disztópia
Sorozat: Penryn & the End of Days 1.
Eredeti mű: Angelfall


Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát.

Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.

Raffe félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét.

Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen.

Borzalmasan jól megírt történet, DE a vége nekem olyan szinte nem tetszett, hogy szívesen ugráltam volna a könyvön. 
Olyan régen olvastam angyalos könyvet, hogy teljesen elfelejtettem, hogy mennyire imádom az angyalokat. Nalini angyalos sorozta a kedvencem, azon belül is Illium a gyönyörű kék szárnyaival. Most megint éreztem azt, amit akkor az elképesztő szárnyak iránt. Természetesen, ebben a könyvben az angyalok nem fél méter magas, duci kis lények voltak. Nem, itt izmosak, csodálatosak és észvesztően szexik voltak. 

"Mindannyian félmeztelenek, dagadó izmaik hullámzanak minden egyes mozdulatra. Akárcsak a szárnyaik, a bőrük színe is változatos. A hófehér szárnyú angyalé, amelyik az autóra esett, halvány karamell színű. Az éjsötét szárnyúnak a bőre sápadt, mint a tojáshéj. A többieké az aranytól a sötétbarnáig változik. Azt várná az ember, hogy ezek az angyalok tele vannak forradásokkal, csatákban szerzett borzalmas sebek hegeivel, ám olyan tökéletesen makulátlan a bőrük, hogy azért cserébe bármelyik bálkirálynő odaadná a fél életét."

Igen, köztük Rafi is ilyen bűnösen jól néz ki. A neve szerintem nevetséges, képtelen voltam megszokni. Elég érdekes karakter. Valahogy nem tudtam annyira megkedvelni, mint vártam. Olyan szeretem, de közben utálom érzés kavargott bennem. Tudtam, hogy az érzéseit mélyen elrejti és hazudik Penrynnek. Ez zavart a legjobban. A viselkedése is ezek miatt volt olyan, amilyen. Nagyon remélem, hogy lesz változás a sorozat következő részeiben, mert bűnösen jól néz ki. 
Penryn sem lett a kedvenc karakterem. El voltam vele, amíg olvastam, de maradandó nyomot nem hagyott bennem. A kitartását csodáltam, és imádtam, hogy annyiféle harcművészetet tanult. Igen, rajongok a verekedős/önvédelmi jelenetekért. A könyv eleje nagyon szívbemarkoló, és azt hinné az ember, hogy az angyalok az emberek megmentői lesznek, de ebben a könyvben ez nagyon nem így van. Akkora egójú, önimádó, seggfej angyalokkal találkoztunk, hogy megállt az eszem. A szárnyas lények támadták meg az embereket, ők okozták a földön uralkodó káoszt. Penryn húgát elviszik, és a könyv azon alapul, hogy Rafival együtt hogyan jutnak el a Fészekbe. 
Nem egy izgalom bomba könyv ez, inkább egy kalandos történet. Az útjuk során felfedeznek új lényeket, találkoznak egy az angyalok elleni csapattal, akik több ponton vannak a világon, és egyre növekednek. Vicces katonák, szívbe markoló részek, harcok. A könyv végére sikerült egy raklapnyi izgalmat összesűríteni. Penryn és Rafi bejutnak a Fészekbe, ahol mindkettőjük problémája megoldásra kerül, egy-két apró mellékhatással. Épp ez az, ami nem tetszett. Rafi nem azt kapja, amit kéne, Penryn húga nem azt érdemli, amit. Össze lett csapva a könyv, a felfordulás még nagyobb és egy jókora függővéget kaptunk. Előtérbe kerül a tiltott szerelem, a démon szárnyak, és a démonszerű lények is. Az angyalok nem lehetnek együtt emberekkel, mert az utódok nem jó lények lesznek. Ezért tiltott a szerelem a két főszereplő között. Penry szemszögéből tudni lehet, hogy mit érez, viszont Rafi ezt titkolja, amíg csak lehet, és amikor kéne, akkor se mondja el a teljes igazságot. Ennek ellenére nagyon szuperül megírt disztópia ez, és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. Az írónő stílusa tetszik, vicces és remek leírásokat kaptunk. 

"A szem a lélek tükre."
Kedvcsináló idézetek:

"– Várj, mindjárt megmutatom, hogy kell használni. Add a lábad! 
– Az angyalok világában ez meglehetősen bizalmas, intim kérésnek számít. Általában túl vagyunk egy vacsorán, némi borozgatáson és kellemes csevegésen, mire hajlandó vagyok odanyújtani a lábamat."

"– Tényleg arkangyal vagy? – kérdem suttogva. 
Öntelten elvigyorodik. 
– Le vagy nyűgözve? 
– Nem – hazudom. – Csak panaszt szeretnék benyújtani a beosztottaid ellen. 
– Fordulj az ügyfélszolgálathoz!"

"– Elárulom Neked, én ilyen tökéletes vagyok már az idők kezdete óta. – Olyan közel áll hozzám, hogy a lehelete a fülemet simogatja. 
– Ó, kérlek! Akkora az arcod, hogy alig férsz el az erdőben. Mindjárt beszorul a fejed két fa közé, és nekem kell majd megmentenem téged."

"– Sosem viccelnék a harcos félisteni mivoltommal. 
– Te. Jó. Ég. – Lehalkítom a hangom, elfelejtettem suttogni. – Te nem vagy más, csupán egy beképzelt madár. Oké, van rajtad némi izom. Ennyit elismerek. De tudod, a madár az csak egy, az evolúció során kissé megváltozott gyík. Hát ez vagy te."

"– Csak be vannak tojva, vagy tényleg rosszfiúk? 
– Mindenki, aki székhez kötöz, és fegyvert szegez rád, az rosszfiú. Tényleg el kell ezt magyaráznom neked?"

"– Jól vagy? – Hülye kérdés, mert nem sok mindent tudnék tenni érte, ha nem lenne jól, de mégis kibukik belőlem. 
Felhorkan. 
– Attól eltekintve, hogy valaki egy sziklát vágott hozzám, igen, életben maradok. 
– Sajnálom. – Tényleg borzasztóan érzem magam miatta, de mit kell ezen ennyit vergődni. 
– Legközelebb, ha valami bajod van velem, nagyra értékelném, ha előbb megpróbálnád szóban elrendezni, és nem rögtön kövekkel kezdenél hajigálni."


Borító: Egyszerű, de szép.

Kedvenc karakter: -

Mélypont: Penryn megsérül (könyv vége), Rafi az ölében tartja.

Kedvenc jelenet: Tábor, Du-Dam, verekedés. 

Összességében: Nagyon várom a folytatást, és remélem, hogy ott megkapok mindent, amit itt hiányoltam. Jó kis disztópia ez. :)

Értékelés: 5/4

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója