Ruth Frances Long: The Treachery of Beautiful Things
2014. szeptember 16., kedd
Dial Books, 2012
366 oldal
Besorolás: paranormális, romantikus


A darkly compelling mix of romance, fairy tale, and suspense from a new voice in teen fiction

The trees swallowed her brother whole, and Jenny was there to see it. Now seventeen, she revisits the woods where Tom was taken, resolving to say good-bye at last. Instead, she's lured into the trees, where she finds strange and dangerous creatures who seem to consider her the threat. Among them is Jack, mercurial and magnetic, with secrets of his own. Determined to find her brother, with or without Jack's help, Jenny struggles to navigate a faerie world where stunning beauty masks some of the most treacherous evils, and she's faced with a choice between salvation or sacrifice--and not just her own.Volt bennem egy kis elvárás a könyvvel szemben, mert egy ilyen gyönyörű borító tartalmazzon már egy jó sztorit. Sajnos, csalódnom kellett, mert ugyan, a világ, amelyben játszódott csodálatos volt, a történet és a szereplők már nem annyira. Éreztem, hogy az írónő akar valami nagyot alkotni, de nem sikerült kihoznia belőlem azt, amit akart. Sokszor ismétlődtek meg a dolgok, újrakezdtük a kapcsolatokat az elejétől, amikor valami másra számítottam, nem kaptam semmi újat.
Ez a történet egy modern mese. Egy ideig a normális világban játszódik, majd átmegy egy varázslatos erdőbe, ahol nem igazán nevezhető normálisnak a helyzet. Igazából, Jenny "nyomozását" kísérhetjük figyelemmel, amint a bátyját keresi. Tom furulyán játszik, olyan szinten profin, hogy az erdő királynője úgy dönt, hogy kell neki, így elraboltatja. Jenny jó pár évvel később visszamerészkedik az erdőbe, és a bátyja keresésére indulva belecsöppen egy sötét világba. Először nem igazán hiszi el azokat a varázslatos dolgokat, amiket mondanak neki, de amikor a saját bőrén tapasztalja meg a borzalmakat, kezd rájönni, hogy nem álmodik. Az egyik kedvenc részem az volt, amikor Jennyt konkrétan kutya eledelnek használták. Ott izgultam, kíváncsi lettem. A következő ilyen rész szintén a főszereplőnk szenvedésekor történt, bár ott inkább Jack miatt izgultam. Lassan áll össze a kép, de végül kiderül Jack háttértörténete is. A sztoriban van egy kis izgalom, veszekedés, haladás előre, majd bumm, történik valami és ez kezdődik előröl. Ez volt a baj, hogy nem fejlődtünk előre. Könnyen kiszámítható, átlagos jó-rossz karakterekkel. Talán Puck az egyetlen, aki okozott számomra egy kis meglepetést. A könyv vége olyan hirtelen lett elvágva, hogy csak na. Szerintem, ez nem lesz sorozat, de akkor is. Én egy kicsit részletesebb befejezésre számítottam. A szülőkkel mi van? Átaludták az egészet?
A szereplők elég gyengére sikerültek. Jenny rögtön kedvelhető karakter és kb. ennyi. A könyv elején megkedveltem, de utána semmi újat nem mutatott, inkább visszafelé fejlődött. Jack tökéletes álom pasi lenne, de túl kevés dolgot tudtunk meg róla és nem volt elég kidolgozott. Jenny és Tom szüleiről olvastam volna, mert a könyv elején fontosak voltak. Puck egy kis gonosz, de aranyos lény. A két uralkodó tiszta idióta, de egy tündérmesétől mit várunk? Tomról olvastam volna többet, mert amíg szerepelt, nagyon megkedveltem.

Idézetek helyett, tekintettel azokra, akik nem tudnak angolul, lefordítottam a fülszöveget magyarra:

A fák Jenny szeme láttára nyelték el a testvérét. Most, tizenhét évesen, Jenny újra abba az erdőbe látogat, ahol Tomot elragadták, hogy örök búcsút vegyen tőle. Ehelyett azonban a fák közé csalják őt, ahol furcsa és veszélyes teremtményekbe botlik, melyek fenyegetést látnak benne. Köztük van a leleményes és titokzatos Jack is, akinek megvannak a saját titkai. Jenny elhatározza, hogy megkeresi a testvérét, Jack segítségével vagy anélkül. Azonban nem olyan egyszerű eligazodni a tündérvilágban, ahol a ragyogó szépség hűtlen gonoszságot takar. Jennynek döntenie kell megváltás és önfeláldozás között – de nem csak a saját élete forog kockán.

Borító: Lélegzetelállító.

Kedvenc karakter: Tom

Mélypont: Vízpart, a gonosz csókja, Jack teljesen kikészül.

Kedvenc jelenet: A könyv eleje.

Összességében: Egynek okés volt, de nem maradandó élmény.

Értékelés: 5/3

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója