Kiruu és a merítés, jön az új LOL-könyv, egyéb dolgok
2014. szeptember 10., szerda
Ahogy ígértem, most egy kicsit más jellegű poszttal készültem nektek. Összegyűjtöttem azokat a karcaimat/értékeléseimet, amelyek bekerültek a Merítésbe. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy a sok-sok moly közül, pont az én alkotásaimat válogatták be. Nem akkor kezdtem el használni a molyt, amikor nagyon megszerettem az olvasását, hanem körülbelül egy évvel később. Eleinte nem igazán használtam, de aztán elkezdtem komolyabban értékeléseket írni, és így megszületett ez a blog is. Egyébként, ha folyamatosan nyomon szeretnétek követni, akkor érdemes figyelni molyon, mert a blogra nem írok minden általam olvasott könyvről véleményt. A hétvégén például a Lent délen, édes és az Egy különleges hölgy című könyveket olvastam.
Az augusztusi merítésbe ezzel a karcommal kerültem be. Néha megosztok egy-két ilyen érdekes élményt velem kapcsolatban. Amúgy, az osztálytársaim nagyon jól kezelik ezt a "Kíra imád olvasni" dolgot. Sokszor körém állnak és olvassák velem együtt a könyvet, vagy épp az egyik srác, akinek nem szíve csücske az olvasás, megkérdezni, hogy hány könyvet olvastam ki a nyáron, vagy, hogy mit olvasok épp most. :) Persze, elég sok osztálytársam olvas, lányok közül jó páran, de a fiúk között is előfordul. 

Én és az iskolakezdés.

Bár, bevallom, erre nem számítottam, a sikerkönyvek rovatba (április) sikerült bekerülnöm a Reménytelen értékelésemmel. Elég nagy híre van ennek a könyvnek és a legtöbben imádják. Hát, nekem annyira nem jött be, hogy újra tudjam olvasni, vagy hogy kedvencemnek mondhassam. Tényleg nagyon jó olvasmány, és Colleen remek író, de számomra annyira nem volt maradandó élmény.

Pestig kiolvastam a kocsiban. Azt hiszem, ezért nem folytak a könnyeim. 

Ez aztán tényleg óriási meglepetés volt, ugyanis nem is értékeltem túl jóra a könyvet. Újabb sikerkönyvek rovat, ezúttal a novemberi. Nem ártana elolvasnom a folytatást, ha már így panaszkodtam a vége miatt...Két karcom volt, amivel még bekerültem, az egyik a megfilmesítésre kerülő könyvek listája. Találtam egy bővített listát, azokat írtam le ide nektek, de molyon is megtekinthetitek itt. Mindkét karc a molyok szerint a világ rovatba került be. 


01. Gillian Flynn - Holtodiglan (Rendező: David Fincher; Cast: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris) (előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=r_cYuvHhpc0)
02. Julie Garwood - A Szívtipró
03. Julie James - Just the sexiest man alive
04. Julie Cross - Tempest
05. Lauren Oliver - Delírium -->Elkaszálták
06. Lauren Kate - Fallen - Kitaszítva
07. Lauren oliver - Mielőtt elmegyek
08. Maggie Stiefvater - Shiver - Borzongás
09. Maggie Stiefvater - The raven boys - A hollófiúk
10. Maggie Stiefvater - A skorpióvágta
11. James Patterson - Az Angyal-kísérlet
12. Jamie McGuire - Gyönyörű sorscsapás
13. Scott Westerfeld - Csúfok
14. Marie Lu - Prodigy - Született tehetség
15. Aprilynne Pike - Wings - Szárnyak
16. Melissa Marr - Wicked Lovely
17. Ally Condie - Matched - Egymáshoz rendelve
18. Colleen Houck - A tigris átka
19. P.C. Cast & Kristin Cast - Megjelölve
20. Deborah Harkness - A boszorkányok elveszett könyve
21. Michael Scott - Az alkímista
22. Moira Young - Blood Red Road
23. Laini Taylor - Füst és csont leánya
24. Carrie Ryan - Kezek és fogak erdeje
25. Sophie Jordan - Firelight - Tűzláng
26. Neil Gaiman - A temető könyve
27. Ally Carter - Heist Society
28. Gayle Forman - Ha maradnék
29. Julie Kagawa - The Immortal Rules
30. Catherine Fisher - Incarceron
31. Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
32. Jane Austen - Seth Grahame-Smith - Büszkeség és balítélet meg a zombik
33. Julianna Baggott - Tiszták
34. Tahereh Mafi - Ne érints
35. Amanda Hocking - Switched
36. Veronica Rossi - Under the Never Sky
37. Lisa McMann - Wake
38. Sherrilyn Kenyon Dark Hunter sorozatából tévésorozat lesz
39. Sherrilyn Kenyon Nick Krónikáiból mozifilm
40. Gillian Flynn - Sötét helyek (Rendező: Gilles Paquet-Brenner; Cast: Charlize Theron, Nicholas Hoult, Chloe Grace Moretz, Andrea Roth)
41. Gillian Flynn - Sharp Objects
42. Joe Hill - Szarvak (Főszerepben Daniel Radcliffe előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=KoYjhlkoI6U)
43. James Dashner - Az útvesztő
44. Joseph Delaney - A szellem inasa (előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=W37t8-3H0r8)
45. Jay Asher - Tizenhárom okom volt
46. John Green - Csillagainkban a hiba
47. J.D.Robb - Eve Dallas sorozat (?)
48. E.L.James - A szürke ötven árnyalata (előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=92nrbhg2YNI)
49. Sylvia Day - Crossfire
50. Madeleine L’Engle - Időcsavar
51. Jason Mott - The wonder of all things
52. Lois Duncan - Down a dark hall
53. Anne McCaffrey - Pern Sárkánylovasai sorozat
54. Annie Weatherwax - All we had
55. John Green - Csillagjainkban a hiba (Bollywood változat)
56. Liane Moriarty - Big Little Lies
57. Anne Rice - Vámpírkrónikák sorozat jogai a Universal birtokában

A másik karcom szintén a Bulvárba került be, a cuki könyvjelzőim miatt, amiket veletek is megosztottam a facebook oldalon. :)

Tegnap már kérdeztem a facebookon, hogy érdekelne-e valakit egy-két írásom. Van két suliújságos cikkem, mindegyik a szecskáról szól, illetve fogalmazások több témakörben. Ha szeretnétek, kirakhatom őket, persze nem egyszerre, hanem néha-néha egyet. Azért kérdeztem egyébként ezt a dolgot, mert láttam, hogy sokan látogatjátok az Írásaim fület a blogon. Tessék továbbra is megnézni, hátha lesz ott valami a napokban! ;)


Csak úgy, megjegyzésként: miután megjelent ez a cikk, egy csomó ember
jelölt ismerősnek a suliból, akiket nem is ismertem. A "Honnan ismerlek?"
kérdésemre, a "Láttalak a folyosón." válasz volt a kedvencem. Mert a nevem,
a homlokomra van írva. 

Megleptem magam egy elő-szülinapi ajándékkal, mert a barátnőm teljesen el volt keseredve, hogy ő jobban várja az én szülinapomat, meg hogy, mindig csak pénzt kapok, és semmi meglepetést. Az igazság az, hogy nem szeretem a meglepetéseket. Szeretem tudni, hogy mit kapok. Egyébként Origines tortám lesz, de az sajnos csak a jövő héten, mert apukám akkor lesz itthon. Reméljük a péntek tényleg az én napom lesz, és nem kell felelnem töriből. Imádkozzatok értem! :D


Utolsó példány, nem hagyhattam egyedül :)))


Továbbá, egy új megjelenés: a LOL-könyvek sorozat legújabb tagja érkezik hozzánk, szeptember 22.-én. Olvass bele! Igazi boyish girl, helyes focisták, legjobb barát-srác és már meg is van a tökéletes Touchdown! És ez a gyönyörűséges borító! :))) (Csak és kizárólag zárójelben: október 15 körül érkezik az legújabb Marni Bates könyv is. Juhééé!:)))


Móra, 2014
344 oldal
Besorolás: ifjúsági, romantikus, sport
Sorozat: Hundred Oaks 1.
Megjelenés: 2014. szeptember 22.


Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?

Végezetül: 

"A könyvimádók soha nem mennek aludni/az ágyba egyedül."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója