Eltűnt könyvek nyomában: Lorraine Heath - Vak végzet #Vak végzet 1.
2014. szeptember 16., kedd
Alexandra, 2002
382. oldal
Besorolás: történelmi romantikus
Sorozat: Vak végzet 1.
Eredeti mű: The Outlaw and the Lady
Antikváriumos elérhetőségAngela Bainbridge sajnos éppen rosszkor volt rossz helyen. Éppen esti sétáját teszi, amikor is éppen kirabolják a bankot egy pár mexikói. Mivel Angela meglátta az arcukat a banda vezére úgy dönt, Lee Raven, kénytelen magukkal vinni a lányt, csakhogy később derül ki, hogy felesleges volt elrabolniuk mivel a lány vak. De sajnos már vissza vinni se tudják, így elviszik magukkal a szállás helyükre. Angela megismerkedik az egész családdal és beilleszkedik közéjük, Lee-be pedig egyenesen beleszeret. De a szülei és barátai sikeresen rátalálnak. És Lee-t letartóztatják. Mi lesz így a két szerelmessel?Nem szeretek régen írt, vagy régebbi korban játszódó regényeket olvasni, mert nem igazán jön be a történelem, pedig elég gyakran van töri az ilyen könyvekben. Valamiért, Lorraine regényének a fülszövege mégis borzalmasan felkeltette az érdeklődésemet. 
Talán az első történelmi romantikus regény volt, ami nemcsak hogy tetszett, de még sírtam is rajta. Nagyon ritka, ha sírok egy könyvön, ahhoz elég nagy hatással kell, hogy legyen rám a mű. Lorraine mégis elérte, és a kedvencem lett. Ez volt az első könyvem az írónőtől anno, de nem az utolsó. Élvezhető, pörgős, romantikus, izgalmas stílusban ír, és ha egyszer belelendülsz, nem lehet kirántani a könyv hangulatából. A Vak végzet egy romantikus könyv, bő adag izgalommal tálalva. Angela, a könyv főhősnője (ebben az esetben tényleg hős) rosszkor volt rossz helyen, és egy apró tévedés miatt elrabolják. A mexikói banda magával viszi a saját szállás helyére, ahol a lányt mindenki megkedveli. Angela beilleszkedik, megismerkedik a családtagokkal, jól érzi magát, de azért mégis menne haza, főleg, hogy az elrablója iránt erős vonzalmat érez. Lee Raven óriási hibát követett el, és átkozza is magát ez miatt rendesen. Akkor, ott, abban a pillanatban nem gondolta végig az összes lehetőséget, és ennek most meglett a következménye. Lee vágya a lány iránt egyre erősebb lesz, de nem adhatja meg magát ennek az őrjítő érzésnek. A lány kedves, jószívű, és végtelenül ártatlan - pont az ő ellentéte. A kapcsolatuk kibontakozása közben Angela családja keresi az elrabolt lányt, míg Raven családja egyre jobban kötődik a nőhöz. Egyikük sem érti, hogy mi ez a nagyon mély vonzalom a másik iránt. Sokkal jobban kell bízniuk egymásban, a teljes őszinteség nélkül szomorú vége lesz a kapcsolatuknak. Fény derül olyan dolgokra, amelyekre senki nem számított. Sokkoló és lélegzetelállító.
Angela rögtön kedvelhető, igazi harcias és őszinte női szereplő. Nagyon hősiesen viseli a vele történteket, annyira, hogy a legtöbb ember képtelen lenne feldolgozni azt, amit ő átél. Lee egy tipikus menő, mexikói pasi, helyes pofival, és nagy hírrel. A családja nagy aranyos, egyszerűen imádtam róluk olvasni. Juanita volt számomra az egyik kedvenc karakter. Éreztem, hogy ő is tele van titkokkal, és bevallom, nagyon meglepődtem rajta. Miguel a világ legaranyosabb kis sráca, egyszerűen beleszerettem. Olyan okos és figyelmes, nem is tudja, hogy mekkora hatással van a nőkre. Raven többi testvére sokat dobott a könyvön, vicces párbeszédekben nem volt hiány. Angela családjában először egy picit csalódtam, amikor rátaláltak a lányukra, nem úgy jártak el, ahogy kellett volna.
Engem teljesen beszippantott ez a könyv. Ezerszer olvastam újra, és úgy érzem, ezután az értékelés után is megfogom tenni. Igen, van benne emberrablás, hazugságok, erőszak, de ez a könyv végtelenül romantikus, viszont nem nyálas. Lehangolóan szomorú, de közben boldoggá tesz. Olyan titokra derül fény, amire soha nem gondoltál. Csak egy bökkenő van: Angela nem lát. 
"– Az anyám azt mondta, hogy a férfiak olyanok, mint egy szögesdrót. 
– Mint egy szögesdrót? – kérdezte Lee, szemmel láthatóan zavarodottan. 
– Igen, vannak jó oldalaik is."
Borító: Lovas lelkem van, ezért tetszik. Ahhoz képest, hogy régi könyv, egész jó.

Kedvenc karakter: Angela, Miguel

Mélypont: Kiderül az igazság.

Kedvenc jelenet: Angela fürdés közben beszélgeti Miguellel. :)

Összességében: Abszolút kedvenc, újra is olvasom!

Értékelés: 5/5*

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója