Várható megjelenések (KK), dedikált gyűjteményem, új heti poszt
2014. augusztus 11., hétfő
Üdv Mindenkinek! :)
Nos, megint egy mindenes poszttal jelentkezem. Sajnálattal közlöm, hogy egy újabb sorozatot találtam, amit muszáj végignéznem. Erről most nem tartok beszámolót, de a címe Enlishted, és nem a lányok a fő célközönség. ;) Ebben a posztban a Könyvmolyképző Kiadó újabb várható könyveiről lesz szó, a 'dedikált cuccok' gyűjteményemről, válaszolok újra a sokszor feltett kérdésekre, és az új heti posztról is mondok egy-két dolgot. A következő könyv, amit olvasni fogok Nora Roberts: Bűbájosok című műve. Ígérem, erről tuti írok egy bejegyzést.***
A Boszorkányfutam folytatása. Ideje lenne elolvasom... :)

Kim Harrison: A jó, a rossz és a félholt
Megjelenés:
- Elit start: 2014.09.16.
- Várható megjelenés: 2014.10.17.
? oldal
Besorolás: fantasy (vámpír, vérfarkas, démon), romantikus, krimi
Sorozat: Rachel Morgan 2.
Megtekinthető:
Eredeti mű: The Good, the Bad, and the Undead


Nem könnyű az élet Rachel Morgan, boszorkány számára. A szexi, jószívű magánnyomozó Cinncinnati városának legsötétebb zugaiba is alászáll a legkülönfélébb bűnözők után kutatva.

Jól tudja hogyan kell bánni a vámpírokkal, és hogyan maradhat életben az ember, ha kutyaszorítóba kerül egy alattomos démonnal. Vagy kettővel.

Egy szakértőkre specializálódott, fekete mágiával dolgozó sorozatgyilkos azonban őt is próbára teszi: Rachel könyörtelen, ősi gonosz erővel találja magát szemben, aminek a legyőzéséhez, még a legnagyobb boszorkányoknak is sok szerencsére lenne szüksége.Még szebb borító, érdekes a fülszöveg, talán rá kéne szánni magam az első részre?

Holly Black: A vörös kesztyű
Megjelenés: 
- Elit start: 2014.09.30.
- Várható megjelenés: 2014.10.31.
? oldal
Besorolás: fantasy, ifjúsági, romantikus, misztikus
Sorozat: Átokvetők 2.
Megtekinthető: 
Eredeti mű: Red Glove


Cassel teljesen mindennapi srácnak tartotta magát, amíg rá nem jött az igazságra: keze egyetlen érintésével képes átváltoztatni bármit – vagy bárkit – azzá, amivé csak akarja. Így történt, hogy Lila, a lány, akibe gyermekkora óta szerelmes volt, fehér macskává változott. Most, hogy Lila visszanyerte emberi alakját, Casselnek örülnie kellene. Csakhogy Lilára szerelmi átkot vetettek iránta, és ha ez az érzelem nem valódi, akkor Cassel semmit nem hihet el neki, bármit tesz vagy mond. Amikor a fiú legidősebb bátyját meggyilkolják, a szövetségiek a segítségét kérik, ugyanakkor a maffia is a nyomában van, mert pontosan tudják, mennyire értékes lehet számukra. Ha életben akar maradni, mindkét oldal előtt kell járnia egy lépéssel. Ebben a játékban, amelyben a vesztest hatalmas veszély fenyegeti, a szerelem átok, és a szélhámosság az egyetlen válasz.


Nagyon utálom ezt a sorozatot, még mindig bánom, hogy elolvastam. Így, ez engem nem érdekel, de tudom, hogy sokan szeretik. 

Julie Kagawa: Vaskirálynő
Megjelenés: 
- Elit start: 2014.09.30.
- Várható megjelenés: 2014.10.31.
? oldal
Besorolás: urban fantasy (tündér), romantikus, ifjúsági
Sorozat: Vastündérek 3.
Megtekinthető:
- kartonált
- kemény táblás védőborítóval 
Eredeti mű: The Iron Queen

A nevem Meghan Chase.

Azt hittem, vége. Vége a tündérekkel töltött időnek, annak, hogy lehetetlen döntéseket kell hoznom, fel kell áldoznom a szeretteimet. Azonban most vihar közeleg – egy seregnyi vastündér, akik minden tiltakozásom ellenére visszarángatnak magukkal. Eltépnek a kitaszított hercegtől, aki megesküdött, hogy mellettem marad, és egy olyan háború mélyére hajítanak, amelyet aligha élhet túl bárki is.
Nincs visszaút.


Úúú, igazi hátborzongató romantikus thriller. Ráadásul ilyen gyönyörű borítóval... Nyami.

Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése
Megjelenés: 
- Elit start: 2014.12.09.
- Várható megjelenés: 2015.01.16.
? oldal
Besorolás: romantikus, thriller, ifjúsági
Sorozat: Mara Dyer 1.
Megtekinthető:
- kartonált
- kemény táblás védőborítóval
Eredeti mű: The Unbecoming of Mara Dyer


Mara Dyer azt hiszi, az élete furcsább már is nem lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda. Pedig lehet.

Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a barátait megölő, őt viszont titokzatos módon életben hagyó baleset nem egyszerű véletlen volt. Tényleg nem.

Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes. Nagyon téved.


Érdekes könyv... Ahol pokol van, ott Lucifer is. Reménykedjünk. 

Sarah Fine: Sanctum
Megjelenés: 2014.11.04.
? oldal
Besorolás: fantasy (démon), ifjúsági, misztikus
Sorozat: Az Árnyékvilág őrei 1. (Guards of the Shadowlands 1.)
Megtekinthető:
- kartonált
- kemény táblás védőborítóval
Eredeti mű: Sanctum


Egy hete a tizenhét éves Lela Santos legjobb barátnője megölte magát. Ma, annak köszönhetően, hogy a búcsúztatási szertartás félrecsúszott, Lela a paradicsomban van, és egy óriási, elkerített várost néz a távolban – a poklot. Senki nem megy át saját jószántából az Öngyilkos Kapukon egy olyan helyre, amelyet beborít a sötétség, és hemzseg a lecsúszott teremtményektől. Lela azonban nem akárki, ő eldöntötte, hogy megmenti legjobb barátja lelkét, még akkor is, ha ezzel feláldozza örök síron túli életét.

Miközben Lela megpróbálja megtalálni Nadiát, elfogják az Őrök, ezek az óriási, nem éppen emberi lények, akik a város sötét, végtelen utcáin járőröznek. Túlságosan is emberi vezetőjük, Malachi minden tekintetben különbözik tőlük, egyet kivéve: halálos hatékonyságát. Amikor találkozik Lelával, Malachi saját tervet dolgoz ki: kijuttatni Lelát a városból, még akkor is, ha maga mögött kell hagynia Nadiát. Malachi tud valamit, amit Lela nem: a sötét város nem a legrosszabb hely, ahova kerülhet az ember, és mindent megtesz azért, hogy a lány elkerülje ezt a még rosszabb sorsot.
***
Remélem, te is találtál egy jónak ígérkező könyvet. Nagy a választék, bár mindegyik sorozat első része, vagy épp folytatása. Olvasnánk már egy, egykötetes könyvet. :)
Sokan kérdezik tőlem, hogy hogyan szerzem a dedikált dolgokat. Őszinteség és kitartás. Ebben a két szóban tudnám összefoglalni. Ahogy egy korábbi bejegyzésben említettem, és válaszoltam erre a kérdésre, sok mindentől függ. 9 éve tanulok angolul, imádom ezt a nyelvet, és őszinte is vagyok, ezért ha egy könyv nagy hatással volt rám, vagy épp nem értem, hogy miért imádják ennyien, írok a könyv szerzőjének. Leírom a véleményem, őszintén, kerek, egész mondatokban. Nem annyit írok, hogy "Hi xy! I love your book so much. I live in Hungary, so far from you. Xy". Ez nem túl sok. Hosszú szöveget írok, bővített mondatokkal, szereplő véleménnyel, meg ilyenekkel. A másik lehetőség az, hogy nyerek giveaway-eken. Ehhez türelem kell, és kitartás. Ennél többet nem tudok mondani ezzel kapcsolatban. Mindenkinek szurkolok, hogy nyerjen, vagy sok autogramot kapjon. :)
Íme, az én kicsikéim:


Külön-külön, íróval ellátva, itt megtekinthetők.
***

Kérdeztem a facebook oldalon, hogy mit szólnátok egy heti poszthoz, amiben modelleket és színészeket (hím neműek előnyben) hoznék, egy-két információval, sok-sok képpel, és a lényeg az lenne, hogy minden ilyen poszthoz, aki akarja, leírhatja, hogy szerinte melyik könyvbeli szereplőre hasonlít, kit tudna így elképzelni, ezzel az arccal. És, mondjuk fél évente összegezném a közzétett neveket, mindegyik mellett egy szereplővel (vagy többel). Nos, mit szólnátok hozzá? :)
Valahogy így gondoltam:

Név: Toth Pepe
Születési idő: 1991.04.17.
Foglalkozás: modell
Magasság: 185 cm
Hajszín: sötét barna
Szemszín: zöldeskék

Pepe civilben profi focista, modellként sok könyvborítón szerepel, köztük a híres Luxen sorozat kötetein is. Sokan Daemonként emlegetik - nem véletlenül ő került a borítóra.
Sok borítón látható mellette egy nagyon szép görög hölgy, aki  az ex-barátnője, Sztella Tziotziosz. Sztella szintén modell, de üzletvezető egy étteremben, illetve sminkes és kozmetikus is. Ha jól tudom, Pepe most Amerikában tanul és él. 
Obszidián könyv trailer

Hey Kitten! Want the cookie? Come and get it!
Ónix könyv trailer

Opál könyv trailer 

Origin könyv trailer


Valahogy így nézne ki. Azért hoztam Pepét, mert őt sokan ismerik és tudjuk, hogy ő Daemon. (Mit szólnátok egy interjúhoz vele és Sztellával? Ha sikerül összehozni, ti mit kérdeznétek?) További szép napot (lassan estét) mindenkinek! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója