Nyrae Dawn: A játszma #Games 1.
2014. augusztus 20., szerda
Ulpius-ház, 2014
344 oldal
Besorolás: romantikus, new adult
Sorozat: Games 1.
Eredeti mű: Charade


A tizenkilenc éves Cheyenne megpróbálja tökéletesnek mutatni az életét, hogy elfedje múltja emlékeit. Amikor első főiskolás évében belefut a barátjába, aki egy másik nővel van, e tökéletes kép veszélybe kerül. A huszonegy éves Colt sosem akart főiskolára menni, és sose számított rá, hogy viszi valamire az életben, de mivel haldokló anyjának az a kívánsága, hogy végezze el a főiskolát, nincs más választása, mint úgy tenni, mintha ezt szeretné. Cheyenne-nek szüksége van egy álbarátra, hogy visszaszerezze volt fiúját, Coltnak pedig pénz kell, hogy gondoskodjon a mamájáról, úgyhogy alkut kötnek, amely mindkettőjüknek előnyös. De mi van, ha Cheyenne múltja nem olyan, amilyennek gondolja? Nemsokára már egy másik játszmát játszanak – belegabalyodnak egymásba, hogy elfeledjék fájdalmukat. Minél jobban játsszák a játszmát, annál inkább érzik az egyetlen valóságos dolognak. Cheyenne is, Colt is tudja, hogy az élet sosem könnyű, de egyikük sem számít a tragédiára, amely azzal fenyeget, hogy véget vet játszmájuknak, és örökre elválasztja őket.

Ez a könyv jóval több érzelmet megmozgat, mint amit a fülszöveg kínál. Sokkal mélyebbre hatol, kétes érzelmeket ébreszt benned. Ne egy tipikus NA könyvre számíts, mert ez nem az. 
Cheyenne a könyv főszereplője valóban egy általa tökéletesnek vélt világban él. A szerelme a mindene, rendesen tanul, sok barátja van, és rendes anyagi háttere. Nos, ez így nem egészen igaz. A barátja egy seggfej, egy oltári nagy seggfej, aki ezer éve csalja, és elmondani nem tudom, hogy hányszor kínoztam meg elméletben, illetve csavartam meg jól a tökét, ami a drága vöröskéjében járt. Erre még teszek egy lapáttal, ugyanis annyira beszari alak, hogy azt megfogalmazni is képtelenség.
Persze, amikor Greg tett valami rosszat (miért? - mert a drága hírneve megromlott), nem vállalt érte felelősséget, inkább eliszkolt, mint egy nyuszinál is beszaribb ***** (cenzúra). Ez lenne a véleményem G-ről. Hogy rendesen tanul-e a lány? Nem tudom, mert ilyen apróságra nem volt kedve az írónőnek. A sulijáról, vagy épp a jegyeiről semmit nem tudtunk meg. Barátai nincsenek, hiszen mindenki, akit ismer, az a seggfejhez kapcsolódik. A rendes anyagi háttért meg se említem. Lilyről is alig tudtunk meg valamit. Oké, rokon, meg minden, de ennyi? Szinte semmit nem tudott a lányról, akit ő nevelt fel.  A pánikrohamot igenis kezelni kell, az nem játék. Nem is kezdem el sorolni a hibákat, mert itt ülök holnap is. Nekem hiányoztak a részletek. Én siklottam el felette, vagy tényleg nem derült ki, hogy melyik főiskolára járnak? Hiányoztak a szex nélküli együtt töltött percek. Ha volt ilyen, tuti aludtak a szereplők. Túl sok volt a buli, de ott is csak Greg és pánikroham körül forgott minden. Ne hidd azt, hogy Cheyenne egy ártatlan kis jó lélek, mert nem az. Szerintem szimplán idióta, amiért egyáltalán szóba állt egy olyan alakkal, és még ő sírt miatta. Értem én a dolgot, na de akkor is. Bíztam benne, hogy legalább felpofozza, vagy valami, de sajnos, nem. Nem, helyette a kislányos módszerhez folyamodott - tegyük féltékennyé, ha már a rajtakapás pillanatában nem voltunk vele őszinte. Elnéztem ez felett, a roppant gyerekes terv felett, mert jó bulinak indult, én meg szórakozni akartam. Említettem, hogy Cheyenne mindent elfolyt magában? Nem fogad el segítséget, tévhitben él, és ezzel saját magát ostromolja. Jött Colt, akit amúgy nem tudom, hogy kedvelek-e. Az érzelmeim összecsaptak egymás ellen. Jó érvek, a rosszak ellen, s fordítva. Colt ugyanazon a szinten van, mint Cheyenne, csak épp ő pasis módon rendezi ezt el. Iszik, dug, bejár aludni órákra, nincs egy tartós kapcsolata se. Magát rombolja és úgy tesz, mintha ő lenne isten egyetlen szarul járt gyereke. Ott van neki egy csodálatos anya, aki, bár megfog halni, mindig ott lesz a szívében. Persze, mindenki másképp dolgozza fel a gyászt, és Colt nem a jó utat választotta. Nagy nehezen egymásra találtak, aztán jön a, ó, mi ezt csak megjátsszuk, emberek! Tényleg nagyon nevettem ezen a semmit érő indokon, amit mindketten hangoztattak. A kedvenc szereplőm Colt mamája, aki mindig megmondta a tutit. Imádtam a kitartását, az őszinteségét és a határtalan szeretetét. Vissza térve az ál-párra, mondanám a dolgot, ami számomra az egész könyvet elrontotta.
Mindenki máshogy próbálkozik a felejtéssel, ez oké, mind emberek vagyunk, és különbözünk. Nem is lett volna bajom azzal a mértéktelen szexel, ha közben őszinték egymással a szereplők. Én kérek elnézést, ha tévedek, de ha két ember szexel, és jól csinálják, akkor van köztük valami. De itt még ezt sem ismerték el a szereplők. És akkor a könyv végét meg se merem említeni. Feltettem magamnak a kérdést, hogy esetleg nem-e küldtek nekem egy hibás fájlt, vagy valami, de nem. Tényleg vége lett és én azt hittem, hogy kitépem az összes hajam. Utálom ha ilyen, "na most akkor elég volt, itt a vége és pont" befejezést kapunk. Dráma, majd dráma. És vége. Hát, kösz, de én ebből nem kérek. Hamar eljutottam a könyv végére, úgyhogy egy kicsit visszatérek a vége előtti időszakra. Volt egy rész, ahol a szereplők - magukban - kezdték felfedezni az igazi érzelmeiket. Hiányérzet, késztetés, hogy fogd a kezét és megóvd mindentől, boldogság és nevetés, ha vele vagy. Ez tetszett. Majd megtörtént a holtpont, és végre eljött az őszinte megnyilvánulások ideje. Azt élveztem, de egyben a könyv, mégsem hozta azt, amire számítottam. Ott volt még Colt barátja, Adrian, akit igazából, csak sajnálni tudtam. Bevallom, az ő története sokkal jobban érdekelt, mert tudom, hogy valami sötét dolog van a háttérben. Nem tetszett, hogy ivott, füvezett, meg dugott, de én szeretem a különc srácokat kihúzni az útvesztőből. Ugye ott volt Colt "munkája", ami elég sok problémát okozott. Nos, nekem erről megvan a véleményem, de kivételesen a háttérbe toltam, mert tudom, hogy az anyja miatt tette. Cheyenne szobatársa csak őszinte és igaz dolgokat mondott, de sajnos nem igazán került előtérbe és C legtöbbször simán figyelmen kívül hagyta, pedig igazán megfogadhatta volna a tanácsait.
Huh, azt hiszem mindent leírtam, ami csak jött, és egy elég nagy katyvasz lett belőle. Kicsit ugrálok ide-oda, de azért érthető, ugye? Olvastátok már a könyvet? Ha igen, hogy tetszett? Kommentben szívesen olvasom, hogy ti mit gondoltok róla. :)
Nekem ez a borító borzalmasan tetszik. Adrian könyvéhez van, és sokkal jobban eltalálták. 

No one knows who twenty-one year-old Adrian Westfall is behind his façade. After what he’s done, he deserves to live alone with his pain, even if he’d do anything to forget. Anything for a moment of quiet without his past haunting him.

Eighteen year-old Delaney Cross wants nothing more than to absolve her family from her father’s sins. To keep her suicidal mom off that ledge, and help her brother Maddox get the light back in his eyes. She thinks their road to freedom is through Adrian.

Adrian and Delaney are bound together by tragedy… Only Adrian doesn’t know it.

As their lives intertwine, they find a solace in each other they never knew existed. Laney knows she needs to tell him—to come out from behind her smoke screen, but to say the words could mean losing him.

Two people. Two disguises. True love.

Will it be enough to save them when all secrets are bared?


Kedvcsináló idézetek:

"– Könnyebb elrejtőzni a sötétben… de az érzéseket is könnyebb szabadjára engedni."

"– Ne sírj hercegnő! Tudod hogy van a mondás: sok békát meg kell csókolnod, mielőtt megtalálod a hercegedet."

"Mindig a dögös pasik a legnagyobb seggfejek."

"– Te mindig ilyen bunkó vagy? 
– Nem, de van benned valami, ami ezt hozza ki belőlem. 
Felhúzom a szemöldökömet. 
– Igazad van, hazudtam. Mindig bunkó vagyok."

"A keze a mellemet markolja, mint mindig. Azt hiszem, legszívesebben hozzáműttetné, ha tehetné. Nem értem a pasikat és a cicimániájukat. Nem mintha hatalmas melleim lennének, de még így is gyakran kapom azon a férfiakat, hogy hozzájuk beszélnek, nem hozzám."
Borító: Szerintem az a két valaki nagyon idegesítő a borítón. A csaj még oké, de a srác a szőkeségén kívül semmiben nem hasonlít Coltra. Legalább egy-két tetkót ps-eltek volna rá, könyörgöm!

Kedvenc karakter: Bev

Mélypont: Colt visszafordul, hogy kimentse a tömegből Cheyenne-t (ilyen nevet basszus).

Kedvenc jelenet: Bev és a tetkó

Összességében: Egynek elment, de nem túl maradandó élmény.

Értékelés: 5/3

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója