Kérdőív molyoknak
2014. augusztus 21., csütörtök
Szerintem a legtöbb ember szeret egy-két dolgot tudni arról a bloggerről, aki a kedvenc bejegyzéseit írja. Nos, ezzel én is így vagyok, és remélem ti is, mert kaptam egy kérdőívet, amit köszönök MataHari-nak. :) A kérdések, természetesen, az olvasáshoz kapcsolódnak. Én is továbbadom kettő bloggernek, akik remélhetőleg válaszolnak és így többet megtudhatok az olvasási szokásaikról.
Akiket én választok: hel_99, lexa24


Kérdések és válaszok:

1. Szoktál nassolni olvasás közben?
Nem, nem igazán jellemző. Néha, amikor anyu behoz egy kis nasit, akkor eleszegetem egy darabig, de amikor a könyv magába szippant, elfeledkezem róla. 

2. Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Nem nagyon iszok olvasás közben. Általában ilyenkor a szükségleteim háttérbe húzódnak, és nem korog a hasam, vagy épp szárad ki a szám. De, ha már választani kell, akkor teát. 

3. Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
Sohaaa. Csak és kizárólag az adott könyv írója írhat a könyveimbe. Lelkes dedikálás gyűjtő vagyok.

4. Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz egy könyvben?
Ha otthon kezdek el olvasni egy könyvet, akkor a hozzám legközelebb eső kis cetli, zsepi, szemét, vagy akármi, csak férjen el a könyvben. Ha suliba viszek egy könyvet, akkor általában belerakok egy könyvjelzőt az elejébe, és azzal. Vagy, a legújabb szerzeményem, ez a mókás könyvjelző. Én imádom, és sokszor használom is. 

5. Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol?
Hm, ez könyvtől függ. Van, hogy anyu szól, én meg visszaszólok, hogy "Várj, várj, hiszen épp most fogják megölni! Mindjárt, csak hadd olvassam ezt még el." Általában leteszem, ha kell, de sokszor majd' megöl a kíváncsiság, így például a suliban is, egész órán a könyvön jár az eszem. Én fejezetek nem nézek, így azzal nincs gond. 

6. Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?
Volt már, hogy majdnem széttéptem az adott könyvet. Mondjuk a könyvtári Csontvárosnál. Fú, de felidegesített az a könyv. Ha épp az ebookon olvasom a rossz könyvet, akkor visszafogom magam, mert az én kis drágaságom senki nem bánthatja, még én se. Mondjuk a Tiger saga sorozatot eldugtam a könyvespolc mögé, hogy néznem se kelljen. Hihi. :D


7. Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
A kedvemtől, meg a kíváncsiságomtól függ. Ha érdekel mi az, akkor igen, gyors bepötyögöm a BB-em, de ha nem igazán érdekel és tudom, hogy megleszek nélküle is, akkor hagyom. Mondjuk, a ruhadarabok nagyon érdekelni szoktak. Többször előfordul, hogy nem tudtam elképzelni, hogy mégis hogy nézhet ki az a ruha, így rákeresek. 

8. Mit olvasol most?
Nézz jobb oldalra. ;) Sok mindent, mert hangulatember vagyok. Ha nincs kedvem az adott könyvhöz, akkor nem fogom olvasni, hiába kezdtem el. Ha tetszik, úgyis egyhuzamban végzek vele. Egyébként most Lara Adrian Midnight breed sorozatát fogom elkezdeni, újra, mert alig emlékszem rá. 

9. Milyen könyvet vettél legutóbb?
Hetet vettem legutóbb, szóval nem tudom, hogy melyik volt az utolsó. :D

10. Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasásra?
A babzsákfotelem. Imádoooom. Időpont általában este/éjszaka, de amikor kipattan a fejemből az érzés, hogy olvasnom kell, akkor olvasok. 

11. A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?
Napjainkban inkább az egyrészes könyveket, de mindkettőnek megvan a maga hangulata.

12. Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek?
Persze. A LOL könyveket, illetve a Lux sorozatot. Vagy épp, ami eszembe jut és nagyon szeretem. Meg hát, attól függ, hogy az illető milyen stílust akar olvasni.

13. Hogy rendszerezed a könyveidet?
Általában kiadó – szín (sötét -> világos) – sorozat. Alap járaton kiadókra bontom a könyveket (ez a képen is látszik), azon belül - legtöbbször - figyelek arra, hogy a sötét könyvek legyenek elől, és ahogy világosodnak a színek, úgy jön a többi. De, közben, ha egy sorozat első része sötét, akkor természetesen mögé kerül a többi rész is, legyen bármilyen színű a borító. A KK könyveknél ez szépen látszik. :)

1 megjegyzés:

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója