Jennifer L. Armentrout: Opál #Luxen 3.
2014. augusztus 28., csütörtök
Könyvmolyképző, 2014
452 oldal
Besorolás: romantikus, fantasy, ifjúsági 
Sorozat: Luxen 3.
Eredeti mű: OpalSenki sem érhet fel Daemon Blackhez.
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja az érzéseit irántam, komolyan beszélt.
Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még ő sem védheti meg a családját, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibrideket tesztelő és kínzó titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim nem ismernek határokat.
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre darabokra töri az életünket.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.Ez nem egy szívbemarkoló történet egy aranyos lányról, és a bunkó pasijáról. Nem, ez a szívedet rabul ejtő, majd kitépő, eltaposó és porrá zúzó könyv. Utállak JLA.
Nem igazán tudom, mit írhatnék, mert, ami a szívemből szól, azt nagyon ki kéne cenzúrázni. Hajnali fél négy van, és én ezt írom. Ez után, nem igazán tudsz majd elaludni. 
Úgy érzem, most el kell mesélnem, hogy mégis hogyan találkoztam én a sorozattal, és mégis miért lett A Kedvencem. 
2013-as könyvhét, amit én a szobám 5 fala közül figyeltem. Akkor még, nem igazán tudtam, hogy ez mit is jelent. Sok új megjelenés, direkt azokra a napokra. Böngészgettem a könyvmolyképző honlapját, és egyszer csak szembe jött velem az álompasim. Sajnos, nem kisétált a monitorból, de az Obszidián borítóján ott volt. Nem hittem a szememnek. A mai napig úgy képzeltem el az álompasim, ahogy Pepe azon a borítón kinéz. Abban az évben még nem igazán olvastam fantasyt, és ahogy végigfutottam a leírását nem igazán jött be.
"– Lazíts, cica, vagy muszáj lesz szereznem neked egy
pamutgombolyagot, hogy azzal játssz!"
 Hát, gondoltam, inkább hanyagoljuk a dolgot. Igen ám, de akárhova mentem, esküszöm, az a könyv követett. Beléptem a könyvesboltba, és csak azt láttam, elkezdtem molyon böngészni, és mindig szembejött velem. Annyira meguntam ezt az egész dolgot, hogy fogtam magam, és megrendeltem, azt a rohadt könyvet. Megérkezett, leültem, neki álltam olvasni, és ugyanígy, valamikor hajnalban felnéztem, és rögtön neki álltam keresgélni az írónővel, a sorozattal, és a borítóval kapcsolatban.
Én olvastam angolul ezt a könyvet, de mégis ugyanolyan hatással volt rám. Sőt, lehet, hogy még rosszabbul éreztem magam, talán, mert tudtam, hogy ezután mi következik. Brutális függővég emberek! Én, már javasoltam, hogy a harmadik és negyedik kötetet egyben kéne kiadni, mert amit JLA firkált nekünk, az nem fair! Hallod, JLA? Ekkora kicseszést! Az összes olvasód nevében felhagyok háborodva, amiért ilyet megmertél tenni.
 És tudtad, hogy könnyes szemmel, azt mondogatva, hogy "Miééééért?!" (szolid változat), csapkodjuk, majd a könyvet mindennek. Ráadásként, volt képe beleírni a könyvbe... "Szívás volt. Még a könyvkalózoknál is nagyobb, még annál is, ha egy évet kell várni a kedvenc sorozatod folytatására, és még egy könyv brutális függővégénél is nagyobb." Ja, így történt, és nem esett jól. 
Azt gondolom, hogy a szereplőink hatalmas változáson mentek keresztül. Katy sokkal határozottabb, harciasabb és őszintébb lett. Magával szemben is. De, nem is, Kat mutatott óriási változást, hanem Daemon Black. Az Obszidiánban megismert bunkó, seggfej és eszméletlenül egoista srácból egy érzelmes, érett gondolkodású, csodálatos ember lett. Ebben a részben, főleg a végén, látszik, hogy a bunkóság és a seggfejség, csak látszat. "Egek, mekkora seggfej! És én mégis szeretem." 
 Számomra Dee volt az, aki rossz irányba fejlődött. Tényleg borzalmasan sajnáltam, és megértettem az okait, de valahogy, mégis megérdemelt volna Katy még egy esélyt. Andrew, aki Dee-hez csapódott, számomra elég pozitív szereplő. Igazából, nem volt vele bajom, annak ellenére, hogy nem normális. 
Biff (alias Blake) egy undorító féreg. Legszívesebben... legszívesebben kitépném a szívét, ugrálnék rajta, majd megetetném vele. Annyira, de annyira utálom, hogy azt leírni nem tudom. A világ legborzalmasabb szereplője. Ráadásul, amiket tett! Ocsmány, perverz, disznó. Bah, dögölj meg, te rohadék!
Annyi szereplő jelen volt, és annyi elment. Amikor Carissa... borzalmasan éreztem magam. Ennek, nem így kellett volna történnie. A könyv inkább a nagy terv végrehajtásán alapul (ami a lehető legrosszabbul ér véget), nem csak izgalom van benne.
 Az, majd az Origin fő szála lesz. Nem, itt Katy és Demon összebújós jelenetek, az a nagy dolog, normális randik és imádni való beszélgetések vannak. Higgyétek el, most kell kiélvezni ezeket a dolgokat, mert az Origin egy teljesen más hangulatú könyv lesz. 
Tele van a fejem gondolatokkal, amiket, ha leírnék, az nem biztos, hogy túl jó ötlet lenne. Annyit mondhatok, hogy teljesen, ellenállhatatlanul, és visszafordíthatatlanul beleestem Daemon Blackbe. De, ez nem újdonság. 

Kedvcsináló idézetek (too much, bővebben itt):

"– Hiányoztál – ismertem be. 
– Tudom. Nem élhetsz nélkülem. 
– Ezt azért nem mondanám. 
– Ismerd be. 
– Na tessék, az egód már megint az útban áll – cukkoltam. 
Daemon most a nyakamat csókolgatta, az állam alatt. 
– Mihez? 
– A tökéletes hangulathoz. 
Daemon horkantott. 
– Csak szólok, hogy ami az útban áll… 
– Ne tetézd – intettem le, bár beleborzongtam, amikor a kulcscsontom tövében lévő mélyedéshez ért az ajka. Ebben semmi rossz nem volt."

"– Köszi. – Tartottam a meleg csészét. – Hol a tiéd? 
– Nem vagyok szomjas ma reggel – mondta a tollát forgatva. Átpillantott a vállam felett. 
– Szia Lesa. 
Lesa sóhajtott. – Kell egy Daemon. 
Odafordultam, képtelen voltam elrejteni vigyoromat. – Van egy Chaded. 
A szemét forgatta. – Ő nem hoz nekem latte-t. 
Daemon kuncogott. – Nem lehet mindenki olyan nagyszerű mint én."

"…az edzéstávom általában a könyvesbolt bejáratától az új megjelenések polcáig tartott…"

"[Blake] – A nők nem farmerban és pulcsiban járnak oda. 
(…) 
– Hanem miben? Meztelenül? 
– Majdnem. – (…) – Neked nem túl jó hír, de annál jobb nekem. 
– Te tényleg meg akarsz halni, igaz? – kérdezte Daemon."

"Daemon váratlanul sarkon fordult, derékon kapott és felemelt. Ijedtemben leejtettem a táskámat, két kézzel kapaszkodtam a karjába. 
– Mi van…? 
A csók, amivel elnémított mélyen felkavart, egyszerre töltött el gyönyörűséggel és félelemmel. Amikor Daemon megcsókolt, mindig úgy éreztem, a lelkemet keresi. 
Pedig már régen a kezében volt, a szívemmel együtt. 
Lassan lazított a szorításán, hagyta, hogy lecsússzak mellette, majd talpra állított. Szédülve néztem fel rá. 
– Ezt miért kaptam? 
– Elmosolyodtál – simította meg az arcomat."

"– Ha tiltakozol, megkötözlek, és nem a kellemes módon, aztán bezárlak a hálószobádba. 
Erre leesett az állam. 
– Na jó, talán mégis kellemes lesz. Úgy értem, amikor az egésznek vége, visszajövök, és…"

"– Mit csinálsz? 
– Levetkőztetlek. 
Leesett az állam, a szívem nagyot dobbant, és szédítő forróság száguldott végig az ereimen. 
– Hűha! Ezt nevezem a gyakorlatias megközelítésnek! 
(…) 
– Én is képes vagyok rá! – csaptam a kezére. 
– De abban mi az élvezet?"

"– Olyan érzésem van, hogy épp most paktáltunk le az ördöggel, aki majd az elsőszülött gyermekünket fogja követelni, ha visszatér – forgattam a szememet. 
Daemon a szemöldökét táncoltatta válaszképpen. 
– Gyereket akarsz? Mert tudod, gyakorlat teszi a… 
– Hallgass! – szóltam rá, és a fejemet csóválva elindultam kifelé."

"Az öklöm meg szeretne a pofádba szaladgálni!"
Borító: I love Pepe&Sztella. 

Kedvenc karakter: Daemon

Mélypont: A könyv vége.

Kedvenc jelenet: Soroljam?

Összességében: IMÁDOOOM!

Értékelés: 5/5***

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója