Susan Elizabeth Phillips - Törékeny szív #Chicago Stars 5. & Várom a párom #Chicago Stars 6.
2014. június 30., hétfőA hétvégén a Balatonon voltam, és úgy tapasztaltam, hogy Susan Elizabeth Phillips (ezentúl, csak SEP) könyvei tökéletesen megfelelnek egy kellemes parton töltött naphoz. Igazam lett, két nap alatt két részt is kiolvastam SEP Chicago Stars sorozatából. Ó, azok a szexi futballisták! ;)
Pár hónapja találkoztam az Álom, édes álom című könyvvel, ami a sorozat negyedik része. Imádtam. Óriási kedvencem lett, azóta többször újra is olvastam. Akkor, utána elolvastam a második részt is, ami a Se veled, se nélküled címet kapta. Igen, tudom, hogy sorban kéne haladnom a részekkel, de így nekem jobban tetszik. Múlt héten újra olvastam a negyedik részt, és azóta kivégeztem három részt a sorozatból, természetesen nem sorban. Az első és a hetedik rész még olvasásra vár, de a héten azokat is kivégzem, most pedig elmondom mit gondolok az ötödik és hatodik részről.JLX, 2003
358 oldal
Besorolás: romantikus, humor, regény, sport
Sorozat: Chicago Stars 5.
Eredeti mű: This Heart of Mine


Molly Sommerville tudja, hogy bajkeverő hírében áll. Igaz, hogy eladományozta tizenötmilliós örökségét, de hát, Istenem, senki sem tökéletes. Mégis életét majdhogynem tökéletesnek mondhatja: Daphne Nyusziról szóló gyerekkönyve nagy sikernek örvend, imádja szűk padlásszobáját, francia uszkárját, és örömét leli munkájában, a Fülemülék Erdejében élő képzeletbeli állatok megalkotásában.
Még testvérét Phoebe-t is szereti, bár nem volt könnyű az árnyékában felnőni. Phoebe szép, boldog házasságban él, és Amerika legsikeresebb futballcsapatának tulajdonosa.
Igen, Molly majdnem mindennel elégedett… egy kivétellel: emberemlékezet óta szerelmes a Chicago Stars kiállhatatlan, ellenállhatatlan hátvédjébe, Kevin Tuckerbe, aki Molly nevét sem tudja megjegyezni.

Egy este Molly, szokásához híven ismét bajba kerül, vagy inkább a baj kerül az útjába, Kevin személyében. Ettől kezdve minden a feje tetejére áll: Molly szívét összetörik és, amikor úgy érzi, hogy a dolgok már rosszabbra nem fordulhatnak, Kevin ismét helyet követel magának Molly életében. Bárcsak lenne egy felszínes, léha fazon ez a túlfizetett, Ferrarival furikázó, uszkárgyűlölő fenegyerek… akkor nyugodtan élhetné tovább majdnem tökéletes életét.
De Kevin rejtett lelki kifinomultsága és határozottsága kizökkenti Mollyt megszokott életéből és egy felejthetetlen nyár ígéretével Wind Lake-be röpíti. Vajon megtanulják-e az élet legfontosabb leckéjét, még mielőtt véget ér a nyár?

A szerelmes szív törékeny, sebezhető, pokolian tud fájni, de – szerencsés esetben – a legkülönösebb és legváratlanabb módon meg tud gyógyulni.

 Molly Sommerville, a könyv főszereplőjét először sajnáltam. Beleesni egy gazdag, jóképű, egy éjszakás kalandokat kedvelő futball sztárba? Nem épp szerencsés dolog. A sajnálatot felváltotta a tisztelet, és az érzés, hogy megkedveltem. Van egy édes uszkárja, aki azt hiszi, hogy egy termetesebb pitbullra hasonlít. Olyan, mint a gazdája. Erős, határozott hősnő, aki félig egy fantázia világban él. Egy gyerekkönyv sorozatot ír, Daphne-ről, az aranyos nyusziról, aki érdekes kapcsolatban áll egy borzzal, aki érdekes módon rettenetesen hasonlít Kevin Tucker-re, akibe Molly szerelmes. Még Mollyt rögtön megkedveltem minden szempontból, Kevinnel nem volt ilyen egyszerű a dolgom. Először is, Kevin egy felnőtt testébe bújt gyerek. Szüksége van figyelemre, izgalomra és sok kajára. Na, meg persze nőkre is. A teste működik, egyes részeit elég gyakran használja. Közben egy egoista, gazdag, hátvéd, aki azt hiszi neki mindent szabad. Hát, nem. Szakmai szempontból rendben van a srác, de a szerelmi/baráti élete egy nagy nulla.
Olyan dolgokat csinál, amit Dán, a menedzsere, nem tolerál. Itt indulnak be az események, mivel egy veszélyes tevékenység miatt, ahol meg is sérülhetett volna, egy távolabbi helyre száműzik. Az előre nem tervezett utazás miatt, itt találkozik Mollyval, aki ide menekült egy kis nyugalom reményében. Kevinnek itt is előjön a gyerek énje, merthogy Molly nevére sem emlékszik, és ezért Dapne-nek szólítja. Molly egy óriási hülyeséget csinál, s ennek következménye házasságra kényszeríti őket. Innentől egy percig sem unatkoztam, folyton történt valami. Igazi érzelembomba. Phoebe könyve lehet az első rész, ha jól sejtem, aki Dán férje lesz, és együtt vezetik a Chicago Starst. Bevallom, őket is nagyon megszerettem, főleg a gyerekeiket, és ezek után igazán kíváncsi lettem az ő történetükre. Feltűnik még Kevin anyja, aki nagyon sok mindenen ment keresztül, de végül az ő sorsa is jóra fordul. Elég emlékezetes folyamat lesz ez, én imádtam, és azok a mogorva festők, nagyon szórakoztatóak. ;)
A történetről annyit, hogy igazán izgalmas lesz, de nem kell eget rengető könyvre számítani. A romantikus kategóriába tartozik annak, tökéletes megfelel. SEP igazán tudja, hogy kell egy olvasót a könyvhöz kötni. :) Tele van poénokkal, vicces részekkel. Kevin megörökölt kempingjében játszódik, ahol csodás helyek vannak, víz, jó kaja, kellemes társaság. A könyv végét muszáj kiemelnem. Molly mindig is velejéig romantikus típus volt, így egy igazán emlékezetes, szerelmes pillanatot képzelt el magának. Ezt Kevin meg is adja neki, de még hogy! :D Hatalmasat röhögtem, annyira aranyosak voltak... Már ezért megérte elolvasni. Ja, és amúgy, nagyooon megszerettem Kevint. Az egyik kedvencem lett.


Kedvcsináló idézetek:

"– Tudok kajakozni. Az utolsó nyáron, amikor táboroztam, énrám bízták a hatéveseket. 
Él még közülük valaki?"

"– Vegetáriánus vagy, mint a nővéred? 
– Nem annyira. Ő semmi olyan állatot nem eszik meg, aminek arca van. Én csak olyat nem, aminek aranyos arca van."

"– A parton majd könnyebben felmelegszel. 
- Állj! Volnál szíves megállni? 
A férfi engedelmeskedett, de úgy nézett Mollyra, mintha két feje nőtt volna. Molly az ajkába harapott. Egyetlen jó cselekedet sem marad büntetlenül, s ezt meg kellett mondania Kevin-nek. – Vagy egy kis problémám. 
– Tudom mi az. Elment az eszed. 
– Csak add ide a pólódat. Kérlek. 
A férfi semmi hajlandóságot nem mutatott, hogy levegye. Inkább egyre gyanakvóbb lett. – Miféle probléma? 
– Úgy látszik… nagyon fázom. Te nem? 
Kevin várt, makacs arckifejezése elárulta, addig egy tapodtat sem mozdul, amíg Molly el nem mondja, mi a baja. – Én.'.. – köszörülte meg a torkát – … a tó fenekén hagytam a bikinim alsó részét. 
Kevinnek persze az volt az első, hogy lenézzen az iszapos vízbe. 
– Ne! 
Mikor a férfi felnézett rá, a szeme már nem jáde-tőrhöz, hanem inkább zöldborsóhoz hasonlított. – Mit csináltál? 
– Én semmit. Te csináltad. Amikor megmentettél. 
– Lehúztam a bikinidet? 
– Igen. 
Kevin vigyorgott. – Mindig is átkozottul jól tudtam bánni a nőkkel."

"– Honnan van a nyalóka? 
- A városból. Csak egyet vettem. 
– Szép. 
– Csak kérned kellett volna. 
– Mintha tudtam volna, hogy nyalókát akarsz venni. 
– Csukd be az ajtót magad után. Ha csak nem akarsz levetkőzni és bemászni mellém. 
– Köszönöm, de elég kicsinek látszik. 
– Kicsinek? Nem hinném, drágám. 
– Ó, te…! 
A férfi kacagása még azután is elkísérte, hogy megfordult és bevágta maga mögött az ajtót."


Borító: Őszintén? Szerintem borzalmas, örülök neki, hogy e-könyvben olvastam. 

Kedvenc karakter: Kevin, Hannah, Roo

Mélypont: A Nagy Pillanat

Kedvenc jelenet: Fürdős rész, amikor Molly bugyija elszabadul...

Összességében: Kellemes kis romantikus könyv, vicces, szórakoztató, előfordulhat, hogy valamikor újra is olvasom.

Értékelés: 5/4,5
 
Victoria, 2008
434 oldal
Besorolás: romantikus, humor, regény, sport
Sorozat: Chicago Stars 6.
Eredeti mű: Match Me If You Can


Annabelle belefáradt abba, hogy ő legyen a család fekete báránya. Az eljegyzése felbomlott, a munkája fölösleges. Még a haja is leginkább egy szénakazalhoz hasonlít! De most minden meg fog változni, mivel átvette néhai nagyanyja társkereső vállalkozását. Csak annyi a dolga, hogy megnyerje ügyfelének Chicago legszexisebb agglegényét, s akkor ő lesz a város legkapósabb házasságközvetítője. Semmi és senki nem fog az útjába állni – sem a kocsija alatt részegen heverő hajléktalan, sem a saját családja, de legkevésbé egy vakvágányra futott szerelem utózöngéi…

Heath Champion az ő dollárzöld szemével és számítóan csepegtetett vonzerejével a város legjobb sportmenedzsere. Vagyonos, munkamániás és jóképű. De akkor minek neki egy házasságközvetítő, különösen egy olyan vörös hajú kétbalkezes, mint Annabelle Granger? Szó, mi szó, szórakoztató és van benne valami báj. De Heath azt keresi, aki sikereire felteszi a koronát – a tökéletes feleséget. S egy különleges házassághoz különleges házasságközvetítő kell, nem igaz?

A nádszáltermetű és gazdag Portia Powers arra tette fel az életét, hogy mindenki számára megtalálja a megfelelő társat, s ez csupán saját magának nem sikerül. Mit számít, hogy több ellensége van, mint barátja, és egy hajszál választja el az idegösszeomlástól, ha az övé Chicago legmenőbb társkereső cége? Sem egy olyan feltörekvő amatőr, mint Annabelle Granger, sem Bodie, Heath Champion ijesztő külsejű testőre nem akadályozhatja meg abban, hogy megszerezze, amit akar…

Amikor Annabelle azt ígéri, hogy bármire képes lenne a sztárügyfele boldogságáért, tényleg úgy érti, hogy bármire? Ha Annabelle nem vigyáz, szemtől szembe találja magát a város legkeményebb tárgyalópartnerével – a férfival, aki egyre gyakrabban kérdezgeti önmagától: pontosan milyen tökéletesnek kell lennie a tökéletesnek?

 Ahogy megnyitottam ezt a könyvet az olvasómon, meglepődtem, mivel a 278. oldalon volt. Nem rémlett, hogy olvastam volna a könyvet, de aztán pár oldal után rájöttem, hogy basszus én ezt már olvastam, csak nem fejeztem be, és alig emlékszem valamire. Néha éreztem, hogy unom, mivel tudtam, hogy mi fog történni, vagy, hogy mi következik, de attól még ugyanúgy élveztem. Annabelle egy olyan szereplő, akit rögtön megkedvelsz, de nem olyan maradandó személyisége van. A könyv alatt könnyen beleéled magad, de utána semmi extra. Legalábbis nekem. Jókat nevettem rajta, vele együtt sírtam, élveztem a futballisták hülyeségeit. A kedvenc részeim azok voltak, amikor Dean-nel volt. Dean a kedvencem lett, pedig nem is főszereplő. Imádom a srácot, ezért is kezdem rögtön el az utolsó részt. A másik főszereplőnk, Mr. Champion, aki a világ legnagyobb egójával rendelkezik. Ezt a neve is bizonyítja. Azt hiszem a Kígyó volt a másik beceneve. Nekem meg a kígyóvadász. Champion úr úgy gondolja, hogy ő a legjobb. Szexi, zöld szemű, görög szexisten külsővel rendelkező régebben futball játékos, jelenleg menedzser. Nekem a boss (jelentése: főnök) szó jutott róla mindig eszembe, mert amúgy az is volt. Idióta elhatározása, miszerint feleséget akar magának, társ kereső cég(ek) segítségével. Véleményem szerint ez a világ leghülyébb ötlete. Annabelle nagymamájától örökölt egy ilyen céget, és most pont egy Kígyóra van szüksége ahhoz, hogy hírnevet szerezzen magának.
Érdekes a kapcsolatuk, és Annabelle nem is sejti, hogy hova vezet. Eleinte, csak hármasban vacsorázgatnak egy feleség jelölttel, aztán Champion Annabelle-n keresztül akar kibékülni Phoebe-bal, egy régi incidens miatt. Így közelebb kerülnek egymáshoz, és jönnek az érzelmek. Közben ott van Portia, a másik társ kereső cég vezetője, aki egy hideg boszorka, a felszínen. Bodie, Heath (Champion) legjobb barátja, sófőre, aki azonnal beleszeret Portiába, és meglátja alatta az igazi nőt. Az ő kapcsolatukat is figyelemmel kísérhetjük. Én személy szerint imádtam őket. Vicces, őszinte, durva. Köztudott, hogy a kígyó mániája a telefonálás. Mindig, minden körülmény között telefonál, telefonál, és telefonál. Pippi, Kevin és Molly édes kislánya, telefonokat gyűjt, és ez egy nagyon jó ötlete SEP-nek. Jönnek a fogadások, hogy a nagy menedzser kibírja-e telefon nélkül. Végül Annabelle és Champion, Molly kempingjében kötnek ki, ahol történnek dolgok. Kiderül az igazság, jön egy újabb hazugság. Mint minden romantikus regényben, itt is van egy nagyon drámai jelent, ahol összevesznek szerelmeseink, és külön válnak útjaik. Annabelle féltékennyé tenni próbál, közben nem mondja el a valódi érzéseit, ezalatt Champion szenved, amíg rá nem jön az igazságra.
Én egy dolgot hiányoltam a könyvből, az pedig Annabelle családjával kapcsolatos. Nem derült ki, hogy akkor most Annabelle miért hiszi azt, hogy a családja utálja, és mindig csak irányítani akarják, miközben Heath szerint imádják a lányt. Számomra ez az egy dolog volt lezáratlan, ami egy kicsit rontott is a könyvön. Borzalmasan vicces, őszinte, néhol szívszorongató történet ez. Valamikor az éjszaka közepén a vége felé könnyes (ez nem sírás, csupán könnyezett a szemem) arccal olvastam, majd pár oldal után nevettem. És a végére azért sikerült megbékélnem Champion úrral. Eleget szenvedett. :)


Kedvcsináló idézetek:

"[Heath] – Vitatkozni a pénzről a legfőbb válóok. 
Annabelle legyintett. 
– Nem probléma. A te pénzed a mi pénzünk. Az én pénzem az én pénzem."

"– Tehát azt akarja, hogy találjam meg a menyasszonyát, udvaroljak neki és vezessem az oltár elé. Nászútra is elvigyem? 
– Isten őrizz. – Heath kajánul elmosolyodott. – Azt magam intézem."

"– A hölgy hülye – mondta Portia Bodie-nak, mintha Annabelle ott se lett volna. 
A férfi felvonta a szemöldökét. 
– Bébi. 
Portia feltette a kezét. 
– Tudom, tudom… Ha férfi lenne, azt mondanánk, seggfej. De Bodie, most őszintén, aki hülye, az hülye."

"– Igen, bolond vagyok, de nem annyira, mint régen. Érdekes. Ha az ember egyszer egy egész éttermet halálra rémít, egy Burger Kinget Benton Harbor mellett, felmentést kap az alól, hogy a jövőben bármikor is aggódnia kelljen a megjelenése miatt. 
– Bement így egy Burger Kingbe? 
– Pisilnem kellett. Persze Bodie azzal ugratott, hogy nem merem megtenni. 
– Bodie? 
Portia elmosolyodott. – A szeretőm. Több mint szeretőm. A szerelmem.Tudom, bizarr, de soha nem voltam boldogabb. Összeházasodunk. Nos, még nem mondott igen, de majd fog."


Borító: Az előzőnél sokkal jobb, de könnyen felejthető, és semmi érdekes nincs benne.

Kedvenc karakter: Bodie, Dean

Mélypont: Sok futballista, felnőtt testébe bújt gyerekek, Annabelle házában, majd jön Heath...

Kedvenc jelenet: Annabelle és Dean a strandon

Összességében: Szórakoztató romantikus könyv, nem lett a kedvencem, de akár újra is olvashatom

Értékelés: 5/4

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Címkék

2014 2015 3-ra értékelt 3.5-re értékelt 4-re értékelt 4.5-re értékelt 5-re értékelt A játszma A lány akit soha senki nem vett észre A sötétség városa A szerelem bolondja alakváltó Alexandra Álomgyár angol angol olvasmányaim angyal Angyalok bukása Anna és a francia csók antikvárium Anton DiSclafani Aria Brighton Balszerencsés tündérmese Beth Ciotta book tag boszorkány Bűbájtalan Chanda Hahn Chicago Stars Ciceró Cupcake imádók klubja Csillagainkban a hiba démon disztópia dráma EL James Eleanor és Park Elizabeth Richards Eve Dallas Fall Away fantasy Fekete város krónikái film filmkönyv Flat out love Főnix Könyvműhely Games Geek Girl Gold Book Halálos hálátlanság Holly Smale humor Hundred Oaks ifjúsági Illia illusztrált Jennifer L. Armentrout Jessica Park JLX John Green kaland kedvenc Kelly Oram kérdőív kisregény Kivédhetetlen szerelem kortárs könyvajánló Könyvhét Könyvmolyképző krimi Lauren Oliver LOL könyvek sorozat Lorraine Heath lovassport Luxen magamról magánkönyvtár mágia Manó Könyvek Marni Bates Maxim megjelenés Menő-riadó Kambodzsában Mesterkulcs Miranda Kenneally misztikus Móra NA new adult Nora Roberts (J D Robb) nyereményjáték nyertesek Nyrae Dawn off Opál Pánik paranormális Penelope Douglas Penryn & the End of Days posztapokaliptikus Rainbow Rowell realista recenziós regény romantikus Ruth Frances Long sci-fi Scolar Smith Gimi sport steampunk Stephanie Perkins Susan Ee Susan Elizabeth Phillips Szeretni bolondulásig Szívatás Szívzűrterápia strébereknek szórakoztató irodalom Szürke ötven árnyalata testvérek The Treachery of Beautiful Things thriller történelmi történelmi romantikus tündér Ulpius-ház urban fanatsy űrutazás Vak végzet vámpír várható vérfarkas Vérvörös rabság Vesélyes vágyak Victoria Vivien Holloway Winie Langton történetek WOW Kiadó YA

Kövess Facebookon is!

Kövess Email-ben is!

Copyright © 2015 • Kiruu zakkant kuckója